Економија

Порторико. Преработувачка индустрија, 1970-2016

 • Порторико и соседи
 • Порторико и лидери
 • Порторико. Преработувачка индустрија, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19701.3472.61.3 0.150.4140.4
  19711.3489.61.30.170.150.4138.3
  19721.6578.11.513.20.150.4438.8
  19731.9668.21.713.70.150.4539.2
  19742.2769.91.88.10.160.4937.6
  19752.4815.11.6-9.30.160.4934.8
  19763.01 004.71.916.20.180.5438.3
  19773.31 095.32.06.20.180.5439.0
  19783.91 273.62.314.40.180.5741.3
  19794.51 425.92.47.10.180.5842.2
  19805.31 677.92.78.60.200.6645.2
  19815.81 807.92.71.00.220.6446.5
  19826.21 888.42.7-1.20.230.6944.5
  19836.51 954.32.6-0.620.240.7143.5
  19847.42 226.22.910.80.270.7345.6
  19858.02 366.23.01.30.280.7654.5
  19868.62 534.63.02.70.260.7954.6
  19879.62 788.13.26.80.260.8258.6
  198810.63 065.33.57.30.260.8160.2
  198911.23 218.83.50.870.260.8259.6
  199012.23 474.93.63.20.270.8760.2
  199112.83 593.83.6-1.50.270.9062.0
  199214.33 986.03.87.70.290.9864.1
  199315.64 293.04.05.10.321.065.2
  199416.94 616.34.23.70.331.061.6
  199518.04 881.64.56.50.321.060.4
  199618.65 005.04.50.0570.331.062.3
  199719.55 193.84.50.650.351.062.2
  199823.26 149.85.112.50.441.266.3
  199923.56 206.05.11.30.431.265.1
  200024.36 393.05.1-1.00.441.264.2
  200129.37 703.35.814.50.561.568.4
  200231.58 296.85.92.20.601.669.4
  200332.78 621.55.8-2.80.561.670.6
  200434.39 088.96.04.60.481.669.6
  200535.69 449.56.11.10.461.566.3
  200636.79 775.96.0-1.40.441.565.0
  200737.610 049.05.9-1.60.401.462.5
  200840.210 769.76.37.10.401.562.1
  200943.911 773.55.6-12.20.471.865.9
  201046.612 531.95.83.60.441.764.9
  201146.812 614.05.7-1.90.401.662.7
  201247.012 703.35.6-0.720.391.662.0
  201347.612 899.15.60.110.391.662.3
  201447.913 007.25.6-0.570.381.562.1
  201548.613 242.25.6-0.200.401.662.0
  201649.713 540.25.5-2.40.411.662.2

  Picture. Порторико. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Преработувачка индустрија, раст, %, 1970-2016

  Порторико и соседи

  Порторико и соседи. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико1.35.312.224.346.649.7
  Доминиканска Република0.622.32.35.08.19.8
  Британски Девствени Острови0.00020.00040.00200.0210.0210.023
  Ангилја0.00010.00030.00130.00440.00650.0056

  Порторико и соседи. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико472.61 677.93 474.96 393.012 531.913 540.2
  Доминиканска Република138.8396.5324.6586.9820.7915.8
  Британски Девствени Острови19.438.0121.9994.3756.0757.1
  Ангилја14.242.8150.2400.8475.5382.1

  Порторико и лидери

  Порторико и лидери. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина1 925.03 079.9
  Соединети Американски Држави251.1588.51 048.51 555.31 830.62 183.0
  Јапонија74.2313.5845.81 102.51 187.5979.2
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3717.7
  Јужна Кореја1.514.068.7146.1304.3375.7
  Порторико1.35.312.224.346.649.7

  Порторико и лидери. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико472.61 677.93 474.96 393.012 531.913 540.2
  Германија858.73 261.85 686.74 960.28 434.58 761.0
  Јапонија707.52 660.76 793.18 645.09 237.67 665.4
  Јужна Кореја47.9368.61 601.13 083.06 140.77 397.3
  Соединети Американски Држави1 198.12 561.24 152.15 515.65 931.26 775.8
  Народна Република Кина1 415.62 194.4

  © Ivan Kushnir