Економија

Авганистан. Економија, 1970-2016

Авганистан. Економија, големина

Авганистан. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ1.73.63.63.516.120.2
Бруто-националниот доход1.83.73.63.516.120.5
Додадена вредност1.73.63.63.515.519.4

Picture. Авганистан. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Авганистан. Економија, раст

Picture. Авганистан. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Авганистан. Економија, структура

Авганистан. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство50.250.335.757.028.824.1
Индустрија21.821.720.617.213.312.4
Градежништво2.72.73.16.08.09.6
Трговија13.113.127.84.28.38.1
Транспорт4.84.86.18.320.325.2
Услуги7.47.46.77.321.320.6

Picture. Авганистан. Економија, структура, %, 2016

Авганистан. Економија, квалитет

Авганистан. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ157.0275.0296.0176.0558.0584.0
Земјоделство78.9138.3105.8100.3154.9134.6
Индустрија34.259.860.930.271.869.2

Picture. Авганистан. Економија, квалитет, 1970-2016

Авганистан. mk

Авганистан. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.170.420.421.21.61.4
Увоз0.210.520.522.67.19.6
Нето-извоз-0.038-0.11-0.10-1.4-5.5-8.3

Picture. Авганистан. mk, млрд. $, 1970-2016

Авганистан. Економија, перспектива

Picture. Авганистан. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir