Економија

Холандски Антили. Економија, 1970-2012

Холандски Антили. Економија, големина

Холандски Антили. Економија, големина, млрд. $, 1970-2012
Индикатор197019801990200020102012
Бруто-домашен производ0.220.942.02.93.84.0
Бруто-националниот доход0.230.962.02.93.84.0
Додадена вредност0.210.861.92.73.63.7

Picture. Холандски Антили. Економија, Сподели, %, 1970-2012

Холандски Антили. Економија, раст

Picture. Холандски Антили. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2012

Холандски Антили. Економија, структура

Холандски Антили. Економија, структура, %, 1970-2012
Индикатор197019801990200020102012
Земјоделство0.720.760.820.730.650.65
Индустрија12.012.010.810.99.99.9
Градежништво9.310.26.35.35.85.8
Трговија16.416.120.118.118.118.2
Транспорт21.721.710.88.910.310.4
Услуги39.939.351.256.055.255.0

Picture. Холандски Антили. Економија, структура, %, 2012

Холандски Антили. Економија, квалитет

Холандски Антили. Економија, по глава, $, 1970-2012
Индикатор197019801990200020102012
Бруто-домашен производ1 490.05 857.011 302.017 425.921 290.021 310.0
Земјоделство9.840.990.1118.2127.5127.7
Индустрија164.4644.51 189.31 758.31 941.61 954.9

Picture. Холандски Антили. Економија, квалитет, 1970-2012

Холандски Антили. mk

Холандски Антили. mk, млрд. $, 1970-2012
Индикатор197019801990200020102012
Извоз0.220.941.62.12.83.6
Увоз0.261.11.82.23.74.2
Нето-извоз-0.034-0.14-0.20-0.10-0.91-0.61

Picture. Холандски Антили. mk, млрд. $, 1970-2012

Холандски Антили. Економија, перспектива

Picture. Холандски Антили. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir