Економија

Бермуда. Економија, 1970-2016

Бермуда. Економија, големина

Бермуда. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.270.902.03.55.96.1
Бруто-националниот доход0.280.962.04.06.06.3
Додадена вредност0.260.902.03.56.16.4

Picture. Бермуда. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Бермуда. Економија, раст

Picture. Бермуда. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Бермуда. Економија, структура

Бермуда. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство0.770.770.770.660.710.82
Индустрија4.84.84.84.62.82.3
Градежништво5.65.65.66.34.33.3
Трговија17.617.617.615.911.211.5
Транспорт7.27.27.27.04.74.3
Услуги64.064.064.165.476.377.7

Picture. Бермуда. Економија, структура, %, 2016

Бермуда. Економија, квалитет

Бермуда. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ5 079.015 834.133 398.254 354.691 552.599 363.4
Земјоделство39.1121.9256.1363.6671.9847.5
Индустрија240.4749.41 579.52 543.22 678.72 335.7

Picture. Бермуда. Економија, квалитет, 1970-2016

Бермуда. mk

Бермуда. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.140.460.971.62.93.0
Увоз0.110.400.881.41.81.9
Нето-извоз0.0230.0630.0820.211.11.1

Picture. Бермуда. mk, млрд. $, 1970-2016

Бермуда. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи13.12.7
Производи со седиште во ресурси7.38.1
Ниска технологија произведува1.24.0
Средна технологија произведува25.068.1
Висока технологија произведува32.65.9
други20.811.2

Бермуда. Економија, перспектива

Picture. Бермуда. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir