Економија

Бахами. Економија, 1970-2016

Бахами. Економија, големина

Бахами. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.732.04.78.110.111.3
Бруто-националниот доход0.702.04.98.610.612.4
Додадена вредност0.651.84.47.29.410.1

Picture. Бахами. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Бахами. Економија, раст

Picture. Бахами. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Бахами. Економија, структура

Бахами. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство2.22.21.61.51.20.97
Индустрија7.27.25.27.35.56.5
Градежништво6.76.75.46.46.96.3
Трговија29.229.233.326.925.122.9
Транспорт7.07.07.67.27.010.7
Услуги47.747.747.050.854.252.7

Picture. Бахами. Економија, структура, %, 2016

Бахами. Економија, квалитет

Бахами. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ4 283.09 577.018 426.027 112.027 979.028 785.0
Земјоделство85.7190.5269.7362.9307.5251.8
Индустрија273.4610.1880.61 754.51 420.51 681.4

Picture. Бахами. Економија, квалитет, 1970-2016

Бахами. mk

Бахами. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.621.82.23.13.54.0
Увоз0.551.21.82.93.94.7
Нето-извоз0.0680.570.390.13-0.34-0.73

Picture. Бахами. mk, млрд. $, 1970-2016

Бахами. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи12.614.1
Производи со седиште во ресурси23.326.2
Ниска технологија произведува0.748.6
Средна технологија произведува57.436.9
Висока технологија произведува0.533.7
други5.410.5

Бахами. Економија, перспектива

Picture. Бахами. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir