Економија

Карипски Острови. Економија, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, големина

Карипски Острови. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ17.259.495.2160.6288.8347.0
Бруто-националниот доход16.354.183.5137.4250.1306.4
Додадена вредност17.460.196.3154.2281.8334.5

Picture. Карипски Острови. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, раст

Picture. Карипски Острови. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, структура

Карипски Острови. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство8.98.67.24.03.23.3
Индустрија22.627.025.428.829.727.6
Градежништво7.36.25.95.95.65.5
Трговија22.420.921.018.017.118.0
Транспорт7.77.67.16.87.37.4
Услуги31.129.733.336.437.038.2

Picture. Карипски Острови. Економија, структура, %, 2016

Карипски Острови. Економија, квалитет

Карипски Острови. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ700.02 047.02 853.04 286.07 086.08 139.0
Земјоделство63.1177.3208.2166.0220.5261.7
Индустрија159.2559.9734.01 185.82 055.62 162.7

Picture. Карипски Острови. Економија, квалитет, 1970-2016

Карипски Острови. mk

Карипски Острови. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз6.728.048.979.4133.1153.2
Увоз8.631.950.676.8117.0134.6
Нето-извоз-1.8-3.8-1.82.516.018.6

Picture. Карипски Острови. mk, млрд. $, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, перспектива

Picture. Карипски Острови. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir