Економија

Фиџи. Економија, 1970-2016

Фиџи. Економија, големина

Фиџи. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.221.21.31.73.14.7
Бруто-националниот доход0.211.11.31.73.04.5
Додадена вредност0.241.31.41.72.83.8

Picture. Фиџи. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Фиџи. Економија, раст

Picture. Фиџи. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Фиџи. Економија, структура

Фиџи. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство24.520.016.714.710.213.6
Индустрија11.613.814.615.317.014.7
Градежништво5.66.22.82.42.92.8
Трговија6.38.110.912.118.118.9
Транспорт5.97.99.612.512.214.0
Услуги46.044.045.343.039.636.0

Picture. Фиџи. Економија, структура, %, 2016

Фиџи. Економија, квалитет

Фиџи. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ424.01 897.01 838.02 105.03 652.05 197.0
Земјоделство112.9399.7323.7304.4333.3578.7
Индустрија53.6275.7283.5316.6555.5627.0

Picture. Фиџи. Економија, квалитет, 1970-2016

Фиџи. mk

Фиџи. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.110.600.851.01.82.5
Увоз0.110.600.871.12.02.9
Нето-извоз-0.0003-0.0055-0.013-0.062-0.20-0.36

Picture. Фиџи. mk, млрд. $, 1970-2016

Фиџи. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи18.514.6
Производи со седиште во ресурси51.426.5
Ниска технологија произведува12.214.3
Средна технологија произведува6.332.2
Висока технологија произведува3.310.6
други8.31.8

Фиџи. Економија, перспектива

Picture. Фиџи. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir