Економија

Federated States of Микронезија (регион). Економија, 1970-2016

Federated States of Микронезија (регион). Економија, големина

Federated States of Микронезија (регион). Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.0210.0680.160.230.300.33
Бруто-националниот доход0.0220.0720.180.240.310.38
Додадена вредност0.0200.0660.150.220.270.31

Picture. Federated States of Микронезија (регион). Економија, Сподели, %, 1970-2016

Federated States of Микронезија (регион). Економија, раст

Picture. Federated States of Микронезија (регион). Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Federated States of Микронезија (регион). Економија, структура

Federated States of Микронезија (регион). Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство24.524.524.525.426.727.3
Индустрија3.43.43.44.61.73.1
Градежништво4.14.14.14.16.13.8
Трговија13.213.213.113.815.314.2
Транспорт7.17.17.17.26.16.0
Услуги47.947.947.944.944.145.5

Picture. Federated States of Микронезија (регион). Економија, структура, %, 2016

Federated States of Микронезија (регион). Економија, квалитет

Federated States of Микронезија (регион). Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ343.0933.01 639.02 171.02 862.03 144.0
Земјоделство80.8219.9386.3524.2709.2808.4
Индустрија11.130.353.294.344.391.9

Picture. Federated States of Микронезија (регион). Економија, квалитет, 1970-2016

Federated States of Микронезија (регион). mk

Federated States of Микронезија (регион). mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.00380.0120.0290.0420.0700.091
Увоз0.0170.0540.120.170.240.25
Нето-извоз-0.013-0.042-0.095-0.12-0.17-0.16

Picture. Federated States of Микронезија (регион). mk, млрд. $, 1970-2016

Federated States of Микронезија (регион). mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи95.912.3
Производи со седиште во ресурси1.545.6
Ниска технологија произведува0.8510.5
Средна технологија произведува0.9520.9
Висока технологија произведува0.677.5
други0.113.2

Federated States of Микронезија (регион). Економија, перспектива

Picture. Federated States of Микронезија (регион). Економија, перспектива

© Ivan Kushnir