Економија

Гвинеја. Економија, 1970-2016

Гвинеја. Економија, големина

Гвинеја. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.772.03.94.36.98.5
Бруто-националниот доход0.711.83.74.26.87.8
Додадена вредност0.832.24.34.16.56.4

Picture. Гвинеја. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Гвинеја. Економија, раст

Picture. Гвинеја. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Гвинеја. Економија, структура

Гвинеја. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство18.118.119.722.718.620.2
Индустрија23.323.324.821.527.327.9
Градежништво8.48.48.811.27.19.0
Трговија33.833.932.827.821.219.6
Транспорт4.54.53.95.15.24.5
Услуги11.911.810.011.720.818.8

Picture. Гвинеја. Економија, структура, %, 2016

Гвинеја. Економија, квалитет

Гвинеја. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ182.0443.0647.0485.0635.0684.0
Земјоделство35.586.6139.3105.8111.0104.1
Индустрија45.8111.5175.8100.1163.0144.2

Picture. Гвинеја. Економија, квалитет, 1970-2016

Гвинеја. mk

Гвинеја. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.120.340.650.482.12.5
Увоз0.170.451.10.863.05.1
Нето-извоз-0.052-0.12-0.40-0.39-0.88-2.7

Picture. Гвинеја. mk, млрд. $, 1970-2016

Гвинеја. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи30.011.2
Производи со седиште во ресурси33.441.6
Ниска технологија произведува0.6515.8
Средна технологија произведува1.220.6
Висока технологија произведува0.349.6
други34.41.1

Гвинеја. Економија, перспектива

Picture. Гвинеја. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir