Економија

Хондурас. Економија, 1970-2016

Хондурас. Економија, големина

Хондурас. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.823.13.67.215.821.5
Бруто-националниот доход0.792.83.37.015.120.0
Додадена вредност0.823.13.56.815.520.7

Picture. Хондурас. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Хондурас. Економија, раст

Picture. Хондурас. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Хондурас. Економија, структура

Хондурас. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство28.521.721.015.211.912.7
Индустрија16.817.420.224.920.021.0
Градежништво5.86.65.96.26.15.6
Трговија17.219.414.415.616.817.5
Транспорт9.09.89.38.16.97.5
Услуги22.725.129.130.138.435.7

Picture. Хондурас. Економија, структура, %, 2016

Хондурас. Економија, квалитет

Хондурас. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ303.0832.0734.01 102.01 933.02 361.0
Земјоделство86.0180.5150.1158.4224.1288.6
Индустрија50.8145.1144.7259.3378.9477.2

Picture. Хондурас. Економија, квалитет, 1970-2016

Хондурас. mk

Хондурас. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.311.51.83.97.29.2
Увоз0.351.61.74.810.112.5
Нето-извоз-0.044-0.130.019-0.89-2.8-3.3

Picture. Хондурас. mk, млрд. $, 1970-2016

Хондурас. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи32.99.4
Производи со седиште во ресурси18.824.7
Ниска технологија произведува31.525.4
Средна технологија произведува13.127.6
Висока технологија произведува0.5512.1
други3.10.80

Хондурас. Економија, перспектива

Picture. Хондурас. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir