Економија

Хаити. Економија, 1970-2016

Хаити. Економија, големина

Хаити. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.441.83.13.76.77.6
Бруто-националниот доход0.351.42.73.76.77.7
Додадена вредност0.411.83.03.56.98.1

Picture. Хаити. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Хаити. Економија, раст

Picture. Хаити. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Хаити. Економија, структура

Хаити. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство46.933.730.923.521.016.7
Индустрија16.521.116.910.99.410.5
Градежништво2.85.67.121.124.327.5
Трговија17.419.523.119.018.618.9
Транспорт1.91.94.710.112.012.1
Услуги14.618.117.415.614.714.3

Picture. Хаити. Економија, структура, %, 2016

Хаити. Економија, квалитет

Хаити. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ93.0323.0436.0429.0671.0705.0
Земјоделство41.0104.0129.797.1144.9124.7
Индустрија14.465.271.045.064.878.3

Picture. Хаити. Економија, квалитет, 1970-2016

Хаити. mk

Хаити. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.0440.360.370.471.01.6
Увоз0.0770.741.11.24.33.9
Нето-извоз-0.034-0.38-0.70-0.76-3.3-2.3

Picture. Хаити. mk, млрд. $, 1970-2016

Хаити. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи8.726.1
Производи со седиште во ресурси4.327.3
Ниска технологија произведува82.125.8
Средна технологија произведува3.814.9
Висока технологија произведува0.985.0
други0.230.86

Хаити. Економија, перспектива

Picture. Хаити. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir