Економија

Лихтенштајн. Економија, 1970-2016

Лихтенштајн. Економија, големина

Лихтенштајн. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.110.681.82.75.66.2
Бруто-националниот доход0.110.671.72.85.05.1
Додадена вредност0.100.631.62.65.26.0

Picture. Лихтенштајн. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Лихтенштајн. Економија, раст

Picture. Лихтенштајн. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Лихтенштајн. Економија, структура

Лихтенштајн. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство2.62.62.24.25.24.8
Индустрија27.227.823.633.331.932.2
Градежништво7.37.27.87.47.18.0
Трговија18.118.117.88.510.410.1
Транспорт8.98.98.34.54.85.0
Услуги36.035.440.342.040.639.9

Picture. Лихтенштајн. Економија, структура, %, 2016

Лихтенштајн. Економија, квалитет

Лихтенштајн. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ5 202.126 476.361 079.882 532.5156 127.5164 436.8
Земјоделство123.0638.01 246.73 255.37 433.47 641.5
Индустрија1 308.76 799.513 330.125 642.545 954.050 996.5

Picture. Лихтенштајн. Економија, квалитет, 1970-2016

Лихтенштајн. mk

Лихтенштајн. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.0470.320.741.43.64.1
Увоз0.0470.340.731.33.03.4
Нето-извоз-0.0001-0.0140.00910.170.600.70

Picture. Лихтенштајн. mk, млрд. $, 1970-2016

Лихтенштајн. Економија, перспектива

Picture. Лихтенштајн. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir