Економија

Маршалски Острови. Економија, 1970-2016

Маршалски Острови. Економија, големина

Маршалски Острови. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.00850.0270.0790.110.160.18
Бруто-националниот доход0.0110.0340.0990.150.200.25
Додадена вредност0.00780.0250.0730.100.160.18

Picture. Маршалски Острови. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Маршалски Острови. Економија, раст

Picture. Маршалски Острови. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Маршалски Острови. Економија, структура

Маршалски Острови. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство9.79.79.610.415.617.0
Индустрија0.370.370.625.05.45.2
Градежништво12.212.211.76.46.15.5
Трговија25.925.924.819.116.115.3
Транспорт-3.7-3.7-2.19.88.29.6
Услуги55.555.555.349.348.547.4

Picture. Маршалски Острови. Економија, структура, %, 2016

Маршалски Острови. Економија, квалитет

Маршалски Острови. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ416.0882.01 675.02 128.03 143.03 449.0
Земјоделство37.379.0148.8209.0468.6570.8
Индустрија1.43.09.699.9163.7174.8

Picture. Маршалски Острови. Економија, квалитет, 1970-2016

Маршалски Острови. mk

Маршалски Острови. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.00510.0160.0230.0360.0730.097
Увоз0.00780.0230.0920.100.190.19
Нето-извоз-0.0027-0.0072-0.070-0.064-0.11-0.090

Picture. Маршалски Острови. mk, млрд. $, 1970-2016

Маршалски Острови. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи10.30.52
Производи со седиште во ресурси8.01.6
Ниска технологија произведува4.70.59
Средна технологија произведува67.487.0
Висока технологија произведува2.50.13
други7.010.1

Маршалски Острови. Економија, перспектива

Picture. Маршалски Острови. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir