Економија

Микронезија (регион). Економија, 1970-2016

Микронезија (регион). Економија, големина

Микронезија (регион). Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.0740.190.400.590.861.1
Бруто-националниот доход0.0790.200.450.630.971.3
Додадена вредност0.0720.190.410.560.821.0

Picture. Микронезија (регион). Економија, Сподели, %, 1970-2016

Микронезија (регион). Економија, раст

Picture. Микронезија (регион). Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Микронезија (регион). Економија, структура

Микронезија (регион). Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство15.221.218.816.417.916.2
Индустрија20.510.66.16.37.49.1
Градежништво7.58.19.06.15.25.2
Трговија14.915.616.718.315.817.9
Транспорт6.57.67.29.08.78.9
Услуги35.336.842.243.844.942.7

Picture. Микронезија (регион). Економија, структура, %, 2016

Микронезија (регион). Економија, квалитет

Микронезија (регион). Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ493.01 065.01 685.02 154.02 975.03 605.0
Земјоделство73.0220.6319.8337.9504.2550.3
Индустрија98.5110.7104.1131.0209.8309.3

Picture. Микронезија (регион). Економија, квалитет, 1970-2016

Микронезија (регион). mk

Микронезија (регион). mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.0280.0490.0710.150.270.39
Увоз0.0440.160.390.520.740.90
Нето-извоз-0.015-0.11-0.32-0.37-0.47-0.51

Picture. Микронезија (регион). mk, млрд. $, 1970-2016

Микронезија (регион). Економија, перспектива

Picture. Микронезија (регион). Економија, перспектива

© Ivan Kushnir