Економија

Маврициус. Економија, 1970-2016

Маврициус. Економија, големина

Маврициус. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.211.22.74.910.012.2
Бруто-националниот доход0.211.22.74.810.112.2
Додадена вредност0.161.02.34.18.910.8

Picture. Маврициус. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Маврициус. Економија, раст

Picture. Маврициус. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Маврициус. Економија, структура

Маврициус. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство24.312.011.86.54.13.5
Индустрија19.323.327.724.318.516.7
Градежништво5.36.76.25.36.84.2
Трговија10.014.016.417.418.018.9
Транспорт11.810.610.312.711.010.4
Услуги29.333.327.533.841.746.3

Picture. Маврициус. Економија, структура, %, 2016

Маврициус. Економија, квалитет

Маврициус. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ249.01 254.02 590.04 109.08 016.09 679.0
Земјоделство48.4128.9254.7224.5291.9303.6
Индустрија38.4250.0596.9838.91 318.51 438.6

Picture. Маврициус. Економија, квалитет, 1970-2016

Маврициус. mk

Маврициус. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.0970.591.82.95.15.4
Увоз0.0940.711.92.96.26.6
Нето-извоз0.0035-0.11-0.19-0.0062-1.1-1.1

Picture. Маврициус. mk, млрд. $, 1970-2016

Маврициус. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи13.620.0
Производи со седиште во ресурси29.427.0
Ниска технологија произведува39.915.1
Средна технологија произведува7.223.9
Висока технологија произведува7.713.0
други2.21.1

Маврициус. Економија, перспектива

Picture. Маврициус. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir