Економија

Нова Каледонија. Економија, 1970-2016

Нова Каледонија. Економија, големина

Нова Каледонија. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.381.22.53.49.49.4
Бруто-националниот доход0.381.22.53.49.49.4
Додадена вредност0.381.22.53.28.28.6

Picture. Нова Каледонија. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Нова Каледонија. Економија, раст

Picture. Нова Каледонија. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Нова Каледонија. Економија, структура

Нова Каледонија. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство4.33.02.02.41.41.4
Индустрија33.924.219.316.915.114.7
Градежништво3.99.15.79.110.411.5
Трговија34.421.323.012.313.312.8
Транспорт3.13.75.67.37.67.3
Услуги20.438.644.552.152.352.3

Picture. Нова Каледонија. Економија, структура, %, 2016

Нова Каледонија. Економија, квалитет

Нова Каледонија. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ3 592.08 147.014 898.016 026.037 266.034 641.1
Земјоделство154.5243.8299.4350.9442.4449.2
Индустрија1 217.41 974.92 871.42 514.54 939.74 613.9

Picture. Нова Каледонија. Економија, квалитет, 1970-2016

Нова Каледонија. mk

Нова Каледонија. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.190.420.560.781.91.7
Увоз0.240.480.891.34.54.3
Нето-извоз-0.047-0.067-0.34-0.51-2.6-2.6

Picture. Нова Каледонија. mk, млрд. $, 1970-2016

Нова Каледонија. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи1.49.8
Производи со седиште во ресурси44.037.8
Ниска технологија произведува0.5314.3
Средна технологија произведува51.426.4
Висока технологија произведува0.9310.0
други1.81.8

Нова Каледонија. Економија, перспектива

Picture. Нова Каледонија. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir