Економија

Никарагва. Економија, 1970-2016

Никарагва. Економија, големина

Никарагва. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ1.12.73.65.18.813.2
Бруто-националниот доход1.02.43.24.98.512.9
Додадена вредност1.12.53.24.67.911.9

Picture. Никарагва. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Никарагва. Економија, раст

Picture. Никарагва. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Никарагва. Економија, структура

Никарагва. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство14.214.319.619.718.717.3
Индустрија18.624.316.816.020.421.0
Градежништво4.54.24.56.13.95.8
Трговија15.614.518.916.916.717.2
Транспорт10.611.78.65.86.25.6
Услуги36.530.931.535.434.233.1

Picture. Никарагва. Економија, структура, %, 2016

Никарагва. Економија, квалитет

Никарагва. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ475.0833.0858.01 013.01 526.02 151.0
Земјоделство67.2108.2151.5180.7259.2335.2
Индустрија87.8184.3130.0146.7281.7407.1

Picture. Никарагва. Економија, квалитет, 1970-2016

Никарагва. mk

Никарагва. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.180.370.551.23.55.2
Увоз0.180.610.892.45.27.5
Нето-извоз0.0012-0.23-0.35-1.2-1.7-2.4

Picture. Никарагва. mk, млрд. $, 1970-2016

Никарагва. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи30.014.1
Производи со седиште во ресурси15.421.8
Ниска технологија произведува31.319.8
Средна технологија произведува15.830.8
Висока технологија произведува0.2812.7
други7.20.72

Никарагва. Економија, перспектива

Picture. Никарагва. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir