Економија

Панама. Економија, 1970-2016

Панама. Економија, големина

Панама. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ1.14.16.111.628.955.2
Бруто-националниот доход0.993.55.610.826.150.3
Додадена вредност1.24.45.911.328.454.1

Picture. Панама. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Панама. Економија, раст

Picture. Панама. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Панама. Економија, структура

Панама. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство12.08.09.07.03.92.6
Индустрија20.916.916.813.410.910.2
Градежништво4.44.50.935.19.417.6
Трговија16.817.514.416.523.923.9
Транспорт6.912.414.313.615.412.2
Услуги39.040.644.644.436.533.4

Picture. Панама. Економија, структура, %, 2016

Панама. Економија, квалитет

Панама. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ755.02 049.02 459.03 835.07 937.013 680.0
Земјоделство93.6176.4214.8261.1303.3345.9
Индустрија163.3374.3400.3501.2852.61 373.9

Picture. Панама. Економија, квалитет, 1970-2016

Панама. mk

Панама. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.843.54.78.419.223.1
Увоз0.953.84.38.121.925.0
Нето-извоз-0.11-0.230.450.32-2.7-1.8

Picture. Панама. mk, млрд. $, 1970-2016

Панама. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи7.67.0
Производи со седиште во ресурси26.624.3
Ниска технологија произведува19.515.6
Средна технологија произведува22.132.5
Висока технологија произведува21.412.9
други2.67.8

Панама. Економија, перспектива

Picture. Панама. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir