Економија

Перу. Економија, 1970-2016

Перу. Економија, големина

Перу. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ5.816.629.151.7147.5192.2
Бруто-националниот доход5.715.928.450.3136.7184.3
Додадена вредност5.014.026.747.2135.1176.7

Picture. Перу. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Перу. Економија, раст

Picture. Перу. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Перу. Економија, структура

Перу. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство21.912.38.08.97.57.6
Индустрија23.727.628.326.432.325.7
Градежништво3.23.04.05.56.86.8
Трговија17.123.622.718.515.216.8
Транспорт10.212.79.19.28.79.1
Услуги23.920.728.031.629.533.9

Picture. Перу. Економија, структура, %, 2016

Перу. Економија, квалитет

Перу. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ437.0959.01 334.01 997.05 022.06 049.0
Земјоделство82.298.897.8161.1342.9422.5
Индустрија88.9222.4346.3480.21 483.71 430.9

Picture. Перу. Економија, квалитет, 1970-2016

Перу. mk

Перу. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз1.34.74.48.741.143.1
Увоз1.24.74.29.735.243.0
Нето-извоз0.140.0310.18-1.05.90.17

Picture. Перу. mk, млрд. $, 1970-2016

Перу. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи27.613.5
Производи со седиште во ресурси46.018.6
Ниска технологија произведува5.314.8
Средна технологија произведува2.737.8
Висока технологија произведува0.4215.0
други18.00.31

Перу. Економија, перспектива

Picture. Перу. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir