Економија

Филипини. Економија, 1970-2016

Филипини. Економија, големина

Филипини. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ7.436.049.181.0199.6304.9
Бруто-националниот доход7.637.651.095.0240.6367.0
Додадена вредност7.336.149.281.0199.6304.9

Picture. Филипини. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Филипини. Економија, раст

Picture. Филипини. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Филипини. Економија, структура

Филипини. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство26.021.819.014.012.39.7
Индустрија30.531.931.028.826.523.6
Градежништво4.49.96.55.76.17.2
Трговија12.013.916.717.519.020.0
Транспорт3.64.85.16.16.56.3
Услуги23.617.721.827.929.633.1

Picture. Филипини. Економија, структура, %, 2016

Филипини. Економија, квалитет

Филипини. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ207.0759.0793.01 039.02 130.02 951.0
Земјоделство53.2166.0151.3145.1262.3284.8
Индустрија62.4243.7246.2299.3564.2697.1

Picture. Филипини. Економија, квалитет, 1970-2016

Филипини. mk

Филипини. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз1.47.211.441.669.585.3
Увоз1.49.314.843.273.1112.6
Нето-извоз-0.061-2.1-3.4-1.6-3.6-27.3

Picture. Филипини. mk, млрд. $, 1970-2016

Филипини. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи5.813.7
Производи со седиште во ресурси14.815.3
Ниска технологија произведува6.610.1
Средна технологија произведува16.929.1
Висока технологија произведува54.731.2
други1.30.44

Филипини. Економија, перспектива

Picture. Филипини. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir