Економија

Пакистан. Економија, 1970-2016

Пакистан. Економија, големина

Пакистан. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ13.131.051.776.9174.5282.5
Бруто-националниот доход13.133.453.975.8181.2300.3
Додадена вредност12.228.446.771.8167.2266.3

Picture. Пакистан. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Пакистан. Економија, раст

Picture. Пакистан. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Пакистан. Економија, структура

Пакистан. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство39.731.928.129.224.325.2
Индустрија14.016.616.615.618.517.0
Градежништво2.93.92.92.32.12.1
Трговија18.920.321.519.519.818.6
Транспорт7.37.98.611.613.513.3
Услуги17.219.422.221.821.923.6

Picture. Пакистан. Економија, структура, %, 2016

Пакистан. Економија, квалитет

Пакистан. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ226.0397.0480.0555.01 023.01 462.0
Земјоделство83.2116.1122.0151.4238.2347.8
Индустрија29.460.272.080.8180.9234.9

Picture. Пакистан. Економија, квалитет, 1970-2016

Пакистан. mk

Пакистан. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.763.05.89.623.624.6
Увоз1.05.57.910.533.844.7
Нето-извоз-0.27-2.5-2.1-0.89-10.2-20.1

Picture. Пакистан. mk, млрд. $, 1970-2016

Пакистан. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи17.318.2
Производи со седиште во ресурси6.928.4
Ниска технологија произведува67.310.0
Средна технологија произведува6.830.2
Висока технологија произведува1.712.6
други0.0400.56

Пакистан. Економија, перспектива

Picture. Пакистан. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir