Економија

Полинезија. Економија, 1970-2016

Полинезија. Економија, големина

Полинезија. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.331.83.94.37.47.0
Бруто-националниот доход0.341.84.04.37.47.0
Додадена вредност0.311.63.63.96.86.4

Picture. Полинезија. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Полинезија. Економија, раст

Picture. Полинезија. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Полинезија. Економија, структура

Полинезија. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство12.98.86.86.74.25.3
Индустрија9.79.010.89.88.68.8
Градежништво5.68.44.95.15.34.7
Трговија14.614.815.115.715.916.8
Транспорт9.09.19.59.89.810.7
Услуги48.249.952.952.956.353.7

Picture. Полинезија. Економија, структура, %, 2016

Полинезија. Економија, квалитет

Полинезија. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ908.04 176.08 100.07 965.012 636.011 406.0
Земјоделство108.6337.5505.9482.0482.7559.9
Индустрија81.3345.3803.9700.0993.5924.5

Picture. Полинезија. Економија, квалитет, 1970-2016

Полинезија. mk

Полинезија. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.0990.310.761.31.51.6
Увоз0.180.691.21.43.02.9
Нето-извоз-0.084-0.38-0.43-0.18-1.6-1.3

Picture. Полинезија. mk, млрд. $, 1970-2016

Полинезија. Економија, перспектива

Picture. Полинезија. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir