Економија

Порторико. Економија, 1970-2016

Порторико. Економија, големина

Порторико. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ5.114.631.062.698.4105.0
Бруто-националниот доход4.611.222.042.164.370.1
Додадена вредност4.914.230.561.298.7104.5

Picture. Порторико. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Порторико. Економија, раст

Picture. Порторико. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Порторико. Економија, структура

Порторико. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство4.13.72.01.20.830.80
Индустрија30.141.743.542.649.249.5
Градежништво9.23.02.73.61.50.97
Трговија16.614.614.112.69.49.6
Транспорт3.84.33.93.33.63.7
Услуги36.132.733.836.735.435.5

Picture. Порторико. Економија, структура, %, 2016

Порторико. Економија, квалитет

Порторико. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ1 884.04 592.08 822.016 479.026 470.028 636.0
Земјоделство74.6165.1170.8192.9221.2229.1
Индустрија547.01 849.53 767.26 858.713 074.214 085.4

Picture. Порторико. Економија, квалитет, 1970-2016

Порторико. mk

Порторико. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз2.39.723.845.874.381.2
Увоз3.210.822.739.652.654.6
Нето-извоз-0.94-1.11.16.221.726.6

Picture. Порторико. mk, млрд. $, 1970-2016

Порторико. Економија, перспектива

Picture. Порторико. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir