Економија

Палау. Економија, 1970-2016

Палау. Економија, големина

Палау. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.00930.0240.0790.150.180.31
Бруто-националниот доход0.00840.0220.0700.140.180.28
Додадена вредност0.0110.0280.0960.150.170.28

Picture. Палау. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Палау. Економија, раст

Picture. Палау. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Палау. Економија, структура

Палау. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство17.116.921.65.44.53.4
Индустрија2.52.43.45.45.32.9
Градежништво22.822.819.88.55.45.4
Трговија14.514.416.829.225.134.3
Транспорт4.14.05.98.710.811.1
Услуги39.139.332.442.848.942.9

Picture. Палау. Економија, структура, %, 2016

Палау. Економија, квалитет

Палау. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ810.01 961.05 208.07 710.18 955.814 428.1
Земјоделство161.7387.91 368.2407.8368.2432.8
Индустрија23.455.9217.4414.2434.7372.5

Picture. Палау. Економија, квалитет, 1970-2016

Палау. mk

Палау. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.00110.00290.00960.0560.0980.17
Увоз0.00510.0130.0430.160.140.21
Нето-извоз-0.0039-0.010-0.033-0.11-0.042-0.038

Picture. Палау. mk, млрд. $, 1970-2016

Палау. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи74.812.5
Производи со седиште во ресурси5.037.4
Ниска технологија произведува6.211.4
Средна технологија произведува7.022.7
Висока технологија произведува4.312.8
други2.73.2

Палау. Економија, перспектива

Picture. Палау. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir