Економија

Парагвај. Економија, 1970-2016

Парагвај. Економија, големина

Парагвај. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.533.94.77.120.027.2
Бруто-националниот доход0.514.04.87.118.826.0
Додадена вредност0.513.74.26.518.124.6

Picture. Парагвај. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Парагвај. Економија, раст

Picture. Парагвај. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Парагвај. Економија, структура

Парагвај. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство28.827.326.418.522.519.0
Индустрија18.219.220.619.823.321.8
Градежништво2.55.85.35.06.89.8
Трговија18.320.023.119.918.515.5
Транспорт5.45.95.67.66.46.1
Услуги26.821.919.129.222.527.7

Picture. Парагвај. Економија, структура, %, 2016

Парагвај. Економија, квалитет

Парагвај. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ212.01 236.01 104.01 338.03 228.04 039.0
Земјоделство59.0315.9266.1226.9657.6692.5
Индустрија37.2222.1208.0242.9680.1796.4

Picture. Парагвај. Економија, квалитет, 1970-2016

Парагвај. mk

Парагвај. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.120.862.42.711.011.8
Увоз0.111.02.33.510.310.9
Нето-извоз0.016-0.150.096-0.760.720.94

Picture. Парагвај. mk, млрд. $, 1970-2016

Парагвај. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи60.54.8
Производи со седиште во ресурси9.525.0
Ниска технологија произведува4.014.5
Средна технологија произведува2.937.6
Висока технологија произведува0.7717.9
други22.30.25

Парагвај. Економија, перспектива

Picture. Парагвај. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir