Економија

Сингапур. Економија, 1970-2016

Сингапур. Економија, големина

Сингапур. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ1.912.138.995.8236.4296.9
Бруто-националниот доход1.911.538.595.2235.1287.5
Додадена вредност1.811.637.189.3223.3277.8

Picture. Сингапур. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Сингапур. Економија, раст

Picture. Сингапур. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Сингапур. Економија, структура

Сингапур. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство2.71.60.340.0990.0390.037
Индустрија21.530.027.529.523.021.1
Градежништво6.96.24.85.34.75.0
Трговија27.821.016.415.921.116.5
Транспорт11.414.414.013.712.011.8
Услуги29.626.836.935.539.245.5

Picture. Сингапур. Економија, структура, %, 2016

Сингапур. Економија, квалитет

Сингапур. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ926.05 008.012 911.024 486.046 592.052 814.0
Земјоделство23.875.641.822.617.118.1
Индустрија188.31 445.83 392.06 735.910 101.610 427.7

Picture. Сингапур. Економија, квалитет, 1970-2016

Сингапур. mk

Сингапур. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз2.424.468.9181.3472.2511.2
Увоз2.825.265.0169.5410.7434.3
Нето-извоз-0.37-0.843.911.861.676.8

Picture. Сингапур. mk, млрд. $, 1970-2016

Сингапур. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи1.69.7
Производи со седиште во ресурси19.918.7
Ниска технологија произведува6.07.7
Средна технологија произведува22.722.6
Висока технологија произведува43.837.6
други6.03.7

Сингапур. Економија, перспектива

Picture. Сингапур. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir