Економија

Сан Марино. Економија, 1970-2016

Сан Марино. Економија, големина

Сан Марино. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.0800.340.831.12.11.6
Бруто-националниот доход0.0740.310.771.001.91.3
Додадена вредност0.0830.350.861.22.01.5

Picture. Сан Марино. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Сан Марино. Економија, раст

Picture. Сан Марино. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Сан Марино. Економија, структура

Сан Марино. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство0.0340.0340.0340.0330.0240.020
Индустрија36.036.036.035.929.431.1
Градежништво4.94.94.94.96.03.7
Трговија16.816.816.816.814.613.3
Транспорт5.45.45.45.36.05.6
Услуги36.936.936.937.144.046.2

Picture. Сан Марино. Економија, структура, %, 2016

Сан Марино. Економија, квалитет

Сан Марино. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ4 171.015 725.734 583.141 606.868 767.047 910.2
Земјоделство1.55.512.214.415.49.0
Индустрија1 560.65 884.012 939.515 675.719 024.914 019.2

Picture. Сан Марино. Економија, квалитет, 1970-2016

Сан Марино. mk

Сан Марино. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.230.962.42.34.22.5
Увоз0.230.962.42.13.72.1
Нето-извоз-0.0019-0.0080-0.0200.190.560.41

Picture. Сан Марино. mk, млрд. $, 1970-2016

Сан Марино. Економија, перспектива

Picture. Сан Марино. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir