Економија

Сао Томе и Принсипе. Економија, 1970-2016

Сао Томе и Принсипе. Економија, големина

Сао Томе и Принсипе. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.0350.0780.110.0720.200.34
Бруто-националниот доход0.0370.0820.100.0660.200.34
Додадена вредност0.0350.0780.110.0720.190.33

Picture. Сао Томе и Принсипе. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Сао Томе и Принсипе. Економија, раст

Picture. Сао Томе и Принсипе. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Сао Томе и Принсипе. Економија, структура

Сао Томе и Принсипе. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство27.627.627.620.011.811.5
Индустрија9.89.89.89.712.49.4
Градежништво8.18.18.17.65.77.3
Трговија25.425.425.428.933.530.9
Транспорт11.811.811.813.713.111.5
Услуги17.317.317.320.123.529.5

Picture. Сао Томе и Принсипе. Економија, структура, %, 2016

Сао Томе и Принсипе. Економија, квалитет

Сао Томе и Принсипе. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ477.0818.0996.0523.01 130.01 715.0
Земјоделство131.7225.8275.0104.9127.3191.5
Индустрија46.679.997.350.7134.4157.4

Picture. Сао Томе и Принсипе. Економија, квалитет, 1970-2016

Сао Томе и Принсипе. mk

Сао Томе и Принсипе. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.00660.0170.0160.0250.0260.042
Увоз0.00720.0390.0820.0690.120.18
Нето-извоз-0.0007-0.022-0.066-0.043-0.097-0.14

Picture. Сао Томе и Принсипе. mk, млрд. $, 1970-2016

Сао Томе и Принсипе. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи64.513.2
Производи со седиште во ресурси3.450.2
Ниска технологија произведува4.911.9
Средна технологија произведува23.017.2
Висока технологија произведува3.77.1
други0.550.47

Сао Томе и Принсипе. Економија, перспектива

Picture. Сао Томе и Принсипе. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir