Економија

Ел Салвадор. Економија, 1970-2016

Ел Салвадор. Економија, големина

Ел Салвадор. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ1.03.64.813.121.426.8
Бруто-националниот доход1.03.54.712.920.925.6
Додадена вредност1.03.64.812.820.525.6

Picture. Ел Салвадор. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Ел Салвадор. Економија, раст

Picture. Ел Салвадор. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Ел Салвадор. Економија, структура

Ел Салвадор. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство28.427.817.110.012.110.6
Индустрија20.517.323.325.822.122.1
Градежништво2.83.43.54.53.83.4
Трговија22.622.918.219.920.821.6
Транспорт5.03.57.48.78.37.9
Услуги20.625.130.631.133.034.4

Picture. Ел Салвадор. Економија, структура, %, 2016

Ел Салвадор. Економија, квалитет

Ел Салвадор. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ280.0779.0914.02 238.03 474.04 224.0
Земјоделство79.6216.7156.3219.1401.9427.7
Индустрија57.5134.4212.6563.3734.5892.3

Picture. Ел Салвадор. Економија, квалитет, 1970-2016

Ел Салвадор. mk

Ел Салвадор. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.261.20.893.65.66.7
Увоз0.251.21.55.69.210.5
Нето-извоз0.00320.033-0.61-2.0-3.6-3.9

Picture. Ел Салвадор. mk, млрд. $, 1970-2016

Ел Салвадор. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи5.411.8
Производи со седиште во ресурси18.626.3
Ниска технологија произведува60.523.2
Средна технологија произведува6.824.3
Висока технологија произведува6.911.0
други1.83.4

Ел Салвадор. Економија, перспектива

Picture. Ел Салвадор. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir