Економија

Того. Економија, 1970-2016

Того. Економија, големина

Того. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.311.32.11.53.44.4
Бруто-националниот доход0.301.32.01.53.44.1
Додадена вредност0.311.11.61.43.13.9

Picture. Того. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Того. Економија, раст

Picture. Того. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Того. Економија, структура

Того. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство28.524.328.927.933.828.7
Индустрија17.717.317.713.612.513.1
Градежништво1.64.02.32.13.54.2
Трговија15.915.014.016.411.610.1
Транспорт8.79.08.29.512.812.5
Услуги27.530.528.830.525.831.3

Picture. Того. Економија, структура, %, 2016

Того. Економија, квалитет

Того. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ145.0483.0543.0299.0527.0585.0
Земјоделство41.499.3122.377.0161.9146.3
Индустрија25.770.675.037.659.766.9

Picture. Того. Економија, квалитет, 1970-2016

Того. mk

Того. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.110.610.660.421.31.6
Увоз0.110.810.850.601.82.4
Нето-извоз0.0037-0.21-0.19-0.18-0.53-0.88

Picture. Того. mk, млрд. $, 1970-2016

Того. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи25.04.7
Производи со седиште во ресурси18.151.6
Ниска технологија произведува11.916.6
Средна технологија произведува17.919.0
Висока технологија произведува2.47.5
други24.80.57

Того. Економија, перспектива

Picture. Того. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir