Економија

Тринидад и Тобаго. Економија, 1970-2016

Тринидад и Тобаго. Економија, големина

Тринидад и Тобаго. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ0.826.25.18.222.124.1
Бруто-националниот доход0.765.94.77.521.023.3
Додадена вредност0.836.54.98.222.122.6

Picture. Тринидад и Тобаго. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Тринидад и Тобаго. Економија, раст

Picture. Тринидад и Тобаго. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Тринидад и Тобаго. Економија, структура

Тринидад и Тобаго. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство4.82.22.61.20.400.39
Индустрија34.046.736.937.544.631.1
Градежништво6.812.19.57.36.76.7
Трговија18.99.215.919.420.926.7
Транспорт14.29.38.38.45.76.7
Услуги21.320.626.926.221.828.4

Picture. Тринидад и Тобаго. Економија, структура, %, 2016

Тринидад и Тобаго. Економија, квалитет

Тринидад и Тобаго. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ869.05 746.04 148.06 431.016 658.017 646.0
Земјоделство42.3129.4103.878.466.565.0
Индустрија297.62 799.71 491.02 423.67 421.95 148.8

Picture. Тринидад и Тобаго. Економија, квалитет, 1970-2016

Тринидад и Тобаго. mk

Тринидад и Тобаго. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз0.383.42.54.812.110.5
Увоз0.402.91.73.76.913.2
Нето-извоз-0.0230.540.791.15.2-2.7

Picture. Тринидад и Тобаго. mk, млрд. $, 1970-2016

Тринидад и Тобаго. mk, структура, %, 2016
Индикатор Извоз Увоз
Примарни производи35.038.5
Производи со седиште во ресурси34.713.8
Ниска технологија произведува3.08.7
Средна технологија произведува26.129.8
Висока технологија произведува1.18.8
други0.160.37

Тринидад и Тобаго. Економија, перспектива

Picture. Тринидад и Тобаго. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir