Економија

Порторико. Услуги, 1970-2016

Порторико. Услуги, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
19701.8654.51.8 0.170.3632.9
19711.9705.01.84.20.170.3531.3
19722.2801.42.010.10.170.3730.6
19732.5892.42.27.00.160.3829.8
19742.7941.72.21.20.150.3628.0
19753.11 056.42.32.50.150.3727.6
19763.21 059.82.2-0.670.140.3426.3
19773.41 121.02.34.40.130.3326.2
19783.81 224.12.55.50.120.3225.6
19794.21 331.12.51.40.120.3225.5
19804.61 452.52.63.70.120.3126.0
19815.01 553.12.72.80.120.2925.8
19825.41 661.62.72.50.130.3025.1
19835.91 789.02.94.70.130.3025.5
19846.41 915.03.05.20.140.3026.3
19856.82 019.13.14.20.140.3030.8
19867.42 175.83.49.00.130.3031.1
19878.22 378.23.912.90.120.3031.9
19889.12 622.24.17.10.120.3032.3
19899.72 791.34.22.40.120.3032.7
199010.32 925.64.31.20.120.2932.1
199111.23 162.64.54.80.120.3033.6
199211.93 321.64.73.70.120.2934.6
199312.73 516.74.94.60.120.2934.7
199413.63 718.55.02.00.120.3035.5
199514.94 049.05.36.00.120.3137.1
199616.14 327.65.54.00.130.3139.2
199717.64 697.95.97.40.140.3239.4
199818.84 994.76.13.90.150.3239.5
199920.05 284.76.32.70.150.3338.9
200022.55 914.36.88.70.160.3540.0
200124.96 555.87.14.00.180.3741.1
200225.26 644.77.20.890.170.3639.7
200327.77 325.68.011.80.170.3842.4
200429.47 786.08.22.70.160.3842.0
200531.78 412.78.2-0.140.160.3839.2
200633.18 818.37.7-6.20.160.3738.1
200735.39 425.07.5-2.60.150.3636.7
200836.49 752.17.4-1.50.140.3635.6
200935.49 504.77.2-2.30.140.3534.6
201035.09 405.56.9-4.40.130.3233.5
201136.19 726.06.90.120.120.3232.6
201236.99 970.97.00.790.120.3132.3
201337.910 264.27.11.30.120.3132.2
201436.89 986.76.8-3.70.110.2930.6
201536.69 951.66.6-2.70.120.2929.3
201637.010 100.96.4-3.20.120.2929.0

Picture. Порторико. Услуги, млрд. $, 1970-2016
Picture. Порторико. Услуги, по глава, $, 1970-2016
Picture. Порторико. Услуги, раст, %, 1970-2016

Порторико и соседи

Порторико и соседи. Услуги, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Порторико1.84.610.322.535.037.0
Доминиканска Република0.301.72.37.316.824.8
Британски Девствени Острови0.00440.0140.0540.410.530.63
Ангилја0.00100.00330.0210.0500.120.13

Порторико и соседи. Услуги, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Британски Девствени Острови448.11 307.03 264.619 624.019 400.320 534.8
Порторико654.51 452.52 925.65 914.39 405.510 100.9
Ангилја162.9487.22 538.94 495.28 450.48 869.9
Доминиканска Република66.9287.1322.5856.71 692.62 327.6

Порторико и лидери

Порторико и лидери. Услуги, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави416.31 182.22 904.15 289.68 251.310 316.4
Народна Република Кина10.936.769.1278.71 738.73 958.6
Јапонија50.1350.71 081.91 963.62 490.52 144.6
Обединето Кралство46.7236.9485.5729.21 220.31 291.1
Франција49.7271.7531.0627.11 325.01 234.3
Порторико1.84.610.322.535.037.0

Порторико и лидери. Услуги, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 986.15 145.111 500.318 758.426 734.632 020.8
Обединето Кралство839.44 211.18 489.512 369.619 276.519 625.7
Франција954.44 908.19 072.710 202.520 339.218 436.7
Јапонија478.02 976.78 689.015 396.619 373.616 788.0
Порторико654.51 452.52 925.65 914.39 405.510 100.9
Народна Република Кина13.336.959.0217.31 278.62 820.5

© Ivan Kushnir