Економија

Австрија. Трговија, 1970-2016

Австрија. Трговија, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаЗападна Европа
19702.3301.42.3 0.491.43.7
19712.7359.42.45.70.531.53.9
19723.4443.42.67.20.571.64.0
19733.7490.02.74.70.531.43.4
19744.6601.32.83.90.571.63.8
19755.5714.52.92.20.601.63.8
19766.6868.03.04.40.671.94.4
19778.01 053.23.14.20.722.04.6
19789.31 219.43.1-1.70.701.94.3
197911.71 541.83.411.70.782.04.7
198012.81 686.63.4-0.310.761.94.7
198110.91 436.13.3-2.50.631.84.7
198211.01 450.43.54.60.641.84.9
198311.21 466.73.64.90.631.95.1
198410.21 346.93.6-1.00.551.84.9
198510.51 373.33.72.90.541.85.0
198615.01 967.93.94.30.682.15.1
198718.82 463.94.03.30.762.25.1
198820.42 668.84.24.80.732.25.2
198920.62 681.24.45.10.712.25.2
199025.93 355.74.64.90.822.35.1
199127.23 494.04.84.50.792.35.1
199230.43 882.05.03.40.802.25.2
199329.23 698.24.9-0.730.772.45.2
199430.93 892.35.01.80.752.45.2
199536.64 579.85.34.70.822.65.5
199635.54 431.45.31.40.782.55.5
199731.73 944.35.42.00.702.45.5
199832.74 062.05.74.20.722.45.5
199932.34 005.75.82.70.682.45.5
200029.93 702.86.13.80.622.45.6
200130.03 705.96.21.60.632.35.5
200232.84 030.16.32.80.662.35.5
200339.94 885.36.3-0.0140.732.35.5
200445.75 560.66.40.590.742.35.6
200548.05 819.06.52.60.732.35.7
200651.56 219.86.72.80.732.35.9
200759.37 132.86.92.60.752.35.9
200866.37 947.56.90.220.772.35.9
200962.67 479.36.90.390.772.56.1
201062.47 420.17.11.90.702.46.2
201169.08 152.87.22.70.702.46.2
201264.87 611.07.2-0.790.642.46.3
201366.27 722.97.1-1.80.642.46.2
201468.77 952.27.22.00.642.46.2
201560.06 909.87.42.70.592.56.2
201661.27 029.07.51.70.592.56.2

Picture. Австрија. Трговија, млрд. $, 1970-2016
Picture. Австрија. Трговија, по глава, $, 1970-2016
Picture. Австрија. Трговија, раст, %, 1970-2016

Австрија и соседи

Австрија и соседи. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија27.5116.5207.3207.7347.9359.7
Италија15.474.3180.7168.9281.2253.9
Швајцарија4.220.743.841.9100.5103.6
Австрија2.312.825.929.962.461.2
Чешка4.58.223.422.8
Унгарија0.491.94.04.813.012.5
Словенија2.12.36.05.5

Австрија и соседи. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Швајцарија685.03 284.56 563.85 852.412 831.512 326.9
Австрија301.41 686.63 355.73 702.87 420.17 029.0
Германија350.51 487.22 619.82 548.44 300.14 390.6
Италија288.21 316.63 163.82 948.54 708.04 272.2
Словенија1 040.81 180.72 948.22 625.9
Чешка430.8798.82 222.42 150.9
Унгарија47.4179.8388.6465.51 305.51 285.9

Австрија и лидери

Австрија и лидери. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави176.5455.1908.11 607.42 133.52 758.7
Народна Република Кина7.716.132.8124.5644.21 270.1
Јапонија33.8187.6465.8792.6933.4827.8
Германија27.5116.5207.3207.7347.9359.7
Обединето Кралство18.875.6151.1206.8300.0327.8
Австрија2.312.825.929.962.461.2

Австрија и лидери. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави841.81 980.63 595.95 700.36 912.68 562.7
Австрија301.41 686.63 355.73 702.87 420.17 029.0
Јапонија322.31 592.03 741.06 214.47 261.06 479.8
Обединето Кралство338.71 343.72 642.53 507.44 739.04 982.5
Германија350.51 487.22 619.82 548.44 300.14 390.6
Народна Република Кина9.416.228.097.0473.7905.0

© Ivan Kushnir