Економија

Босна и Херцеговина. Трговија, 1990-2016

 • Босна и Херцеговина и соседи
 • Босна и Херцеговина и лидери
 • Босна и Херцеговина. Трговија, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаЈужна Европа
  19900.64144.30.64 0.0200.0580.21
  19910.51116.40.59-9.20.0150.0420.15
  19920.4093.20.55-6.20.0100.0290.11
  19930.3073.30.53-3.20.00790.0250.100
  19940.2459.70.6012.50.00570.0190.075
  19950.1744.50.7321.60.00380.0120.049
  19960.2359.71.146.40.00500.0160.060
  19970.3489.71.648.40.00740.0250.097
  19980.3799.31.815.40.00820.0270.10
  19990.52139.32.539.10.0110.0390.15
  20000.64168.92.78.10.0130.0500.20
  20010.72192.03.07.80.0150.0550.22
  20020.88233.83.311.90.0180.0620.24
  20031.2314.73.710.60.0220.0690.26
  20041.5389.64.111.60.0240.0740.28
  20051.6425.14.34.30.0240.0770.30
  20061.8487.94.56.40.0260.0820.33
  20072.3605.04.98.80.0290.0870.35
  20082.9773.45.25.50.0340.1000.41
  20092.6701.84.9-6.30.0320.100.40
  20102.6701.94.90.720.0290.100.41
  20112.8763.95.01.80.0290.1000.42
  20122.7731.85.01.10.0260.0990.44
  20132.8774.55.10.240.0270.100.45
  20142.9803.75.11.60.0270.100.46
  20152.5704.85.33.40.0240.100.46
  20162.6743.75.64.40.0250.110.47

  Picture. Босна и Херцеговина. Трговија, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Трговија, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Трговија, раст, %, 1990-2016

  Босна и Херцеговина и соседи

  Босна и Херцеговина и соседи. Трговија, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска2.32.78.07.5
  Србија2.70.644.24.3
  Босна и Херцеговина0.640.642.62.6
  Црна Гора0.310.150.680.85

  Босна и Херцеговина и соседи. Трговија, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска490.7601.81 844.01 786.6
  Црна Гора496.9242.31 085.51 346.5
  Босна и Херцеговина144.3168.9701.9743.7
  Србија283.585.4571.7610.3

  Босна и Херцеговина и лидери

  Босна и Херцеговина и лидери. Трговија, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави908.11 607.42 133.52 758.7
  Народна Република Кина32.8124.5644.21 270.1
  Јапонија465.8792.6933.4827.8
  Германија207.3207.7347.9359.7
  Обединето Кралство151.1206.8300.0327.8
  Босна и Херцеговина0.640.642.62.6

  Босна и Херцеговина и лидери. Трговија, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави3 595.95 700.36 912.68 562.7
  Јапонија3 741.06 214.47 261.06 479.8
  Обединето Кралство2 642.53 507.44 739.04 982.5
  Германија2 619.82 548.44 300.14 390.6
  Народна Република Кина28.097.0473.7905.0
  Босна и Херцеговина144.3168.9701.9743.7

  © Ivan Kushnir