Економија

Полска. Трговија, 1970-2016

Полска. Трговија, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
19702.681.12.6 0.571.76.5
19712.989.22.87.40.581.76.7
19723.297.83.04.60.551.56.3
19733.8114.93.14.20.541.56.2
19744.3127.93.37.20.531.56.8
19754.6135.03.55.90.501.46.3
19765.1149.23.87.70.521.46.5
19775.7164.14.17.00.511.46.3
19786.4184.24.35.60.491.36.2
19797.2204.24.54.40.471.26.0
19805.5155.64.2-6.50.330.834.1
19815.2146.23.7-10.90.300.863.8
19826.4176.83.6-4.30.371.14.5
19837.4201.93.87.30.421.25.0
19847.4199.64.17.90.401.35.3
19856.8183.64.0-2.60.351.24.9
19867.2191.84.00.540.320.995.7
19876.4170.24.511.10.260.745.6
19886.5173.05.011.80.230.706.0
19897.7204.75.34.50.270.816.9
19908.2215.02.7-49.00.260.7313.0
199110.5275.52.97.90.310.8710.2
199211.8308.95.693.30.310.856.3
199313.7358.55.95.70.361.110.7
199418.6485.75.8-1.20.451.515.8
199523.8618.36.15.10.531.718.8
199628.1728.76.67.10.622.022.9
199728.0726.27.06.70.622.122.8
199831.5816.07.46.20.692.328.6
199930.3785.48.07.00.642.331.2
200031.5817.58.34.60.652.528.1
200135.6925.28.63.10.742.728.5
200236.9958.38.93.60.752.625.6
200338.51 001.98.90.370.702.222.9
200444.01 146.39.11.90.722.221.3
200553.11 384.99.43.70.812.521.1
200659.71 556.99.95.10.842.618.8
200773.01 905.710.56.20.932.817.9
200890.02 348.311.04.31.03.117.4
200977.52 022.211.65.30.953.020.6
201086.22 249.512.25.10.973.318.8
201191.42 385.912.0-1.50.933.217.5
201289.62 337.612.43.20.883.316.7
201394.82 475.212.40.530.913.417.5
201491.82 398.512.4-0.400.863.217.4
201579.52 077.812.82.90.783.320.5
201677.22 019.513.34.10.753.220.7

Picture. Полска. Трговија, млрд. $, 1970-2016
Picture. Полска. Трговија, по глава, $, 1970-2016
Picture. Полска. Трговија, раст, %, 1970-2016

Полска и соседи

Полска и соседи. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија27.5116.5207.3207.7347.9359.7
Полска2.65.58.231.586.277.2
Чешка4.58.223.422.8
Украина4.82.920.713.5
Словачка1.62.813.110.7
Белорусија0.871.17.05.5

Полска и соседи. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија350.51 487.22 619.82 548.44 300.14 390.6
Чешка430.8798.82 222.42 150.9
Полска81.1155.6215.0817.52 249.52 019.5
Словачка307.3515.32 433.11 959.7
Белорусија85.3115.2734.8583.1
Украина93.758.9451.1304.5

Полска и лидери

Полска и лидери. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави176.5455.1908.11 607.42 133.52 758.7
Народна Република Кина7.716.132.8124.5644.21 270.1
Јапонија33.8187.6465.8792.6933.4827.8
Германија27.5116.5207.3207.7347.9359.7
Обединето Кралство18.875.6151.1206.8300.0327.8
Полска2.65.58.231.586.277.2

Полска и лидери. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави841.81 980.63 595.95 700.36 912.68 562.7
Јапонија322.31 592.03 741.06 214.47 261.06 479.8
Обединето Кралство338.71 343.72 642.53 507.44 739.04 982.5
Германија350.51 487.22 619.82 548.44 300.14 390.6
Полска81.1155.6215.0817.52 249.52 019.5
Народна Република Кина9.416.228.097.0473.7905.0

© Ivan Kushnir