Економија

Порторико. Трговија, 1970-2016

Порторико. Трговија, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
19700.82301.60.82 0.180.3721.1
19710.91329.90.854.30.180.3820.1
19721.0370.10.949.80.180.3919.6
19731.1404.11.07.40.160.3818.7
19741.2402.90.93-7.90.140.3516.6
19751.3428.00.85-7.90.140.3415.7
19761.4474.90.949.90.140.3416.7
19771.6525.51.08.90.140.3617.4
19781.8568.81.14.10.130.3516.7
19791.9617.81.12.30.130.3416.7
19802.1648.51.0-4.70.120.3416.5
19812.2690.71.0-0.840.130.3216.6
19822.3707.81.00-3.10.130.3316.2
19832.3702.80.97-2.40.130.3215.6
19842.6783.51.110.60.140.3216.5
19852.8843.41.16.40.150.3318.5
19863.0891.31.25.80.140.3419.7
19873.4985.61.39.40.140.3620.8
19883.71 080.91.46.60.130.3621.7
19894.01 141.51.42.00.140.3621.6
19904.31 224.61.54.20.140.3721.3
19914.41 237.71.5-1.90.130.3626.2
19924.61 270.41.52.40.120.3629.5
19934.81 337.01.66.50.130.3628.7
19945.21 415.61.75.10.130.3524.9
19955.51 493.81.85.60.120.3623.8
19965.81 555.81.81.40.130.3626.2
19976.21 652.01.97.70.140.3526.6
19986.71 783.02.15.80.150.3626.9
19997.51 976.82.312.60.160.3927.9
20007.72 034.12.30.860.160.3827.8
20017.72 029.12.3-1.10.160.3826.8
20027.92 090.92.42.90.160.3926.9
20038.32 180.42.54.30.150.3827.2
20048.72 315.22.78.60.140.3827.1
20059.12 408.92.82.00.140.3624.6
20069.52 527.82.82.10.130.3522.1
20078.92 388.62.92.10.110.3119.8
20089.32 482.92.8-3.80.110.3119.5
20099.02 411.02.7-1.40.110.3220.1
20109.22 483.82.70.260.100.3019.1
20119.52 556.32.70.270.0960.2918.3
20129.52 563.02.7-1.20.0940.2717.7
20139.62 602.02.70.0970.0920.2717.3
20149.92 682.02.71.60.0920.2617.1
20159.92 681.82.7-2.00.0960.2616.5
201610.12 745.62.6-2.20.0970.2716.7

Picture. Порторико. Трговија, млрд. $, 1970-2016
Picture. Порторико. Трговија, по глава, $, 1970-2016
Picture. Порторико. Трговија, раст, %, 1970-2016

Порторико и соседи

Порторико и соседи. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Доминиканска Република0.311.41.43.49.212.0
Порторико0.822.14.37.79.210.1
Британски Девствени Острови0.00210.0110.0320.200.220.18
Ангилја0.00110.00360.0250.0430.0620.087

Порторико и соседи. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Ангилја179.2535.72 944.43 920.04 469.35 866.2
Британски Девствени Острови213.51 005.41 945.79 602.58 154.65 817.0
Порторико301.6648.51 224.62 034.12 483.82 745.6
Доминиканска Република68.6234.2188.5393.7929.71 123.3

Порторико и лидери

Порторико и лидери. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави176.5455.1908.11 607.42 133.52 758.7
Народна Република Кина7.716.132.8124.5644.21 270.1
Јапонија33.8187.6465.8792.6933.4827.8
Германија27.5116.5207.3207.7347.9359.7
Обединето Кралство18.875.6151.1206.8300.0327.8
Порторико0.822.14.37.79.210.1

Порторико и лидери. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави841.81 980.63 595.95 700.36 912.68 562.7
Јапонија322.31 592.03 741.06 214.47 261.06 479.8
Обединето Кралство338.71 343.72 642.53 507.44 739.04 982.5
Германија350.51 487.22 619.82 548.44 300.14 390.6
Порторико301.6648.51 224.62 034.12 483.82 745.6
Народна Република Кина9.416.228.097.0473.7905.0

© Ivan Kushnir