Економија

Тајланд. Трговија, 1970-2016

Тајланд. Трговија, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈугоисточна Азија
19701.746.71.7 0.372.725.0
19711.745.51.70.230.342.523.9
19721.846.71.83.60.312.122.6
19732.562.52.011.50.352.222.4
19743.380.22.13.90.412.421.6
19753.787.02.25.30.412.421.7
19764.091.32.36.90.402.320.3
19774.8108.52.611.80.432.321.2
19785.9129.72.99.60.452.222.3
19796.5139.13.03.40.432.222.7
19807.6161.13.15.80.452.422.2
19818.5175.03.49.60.492.420.5
19829.3189.53.64.80.542.720.8
19839.1180.73.6-0.960.512.521.9
198410.0196.03.85.90.542.623.0
19859.6184.94.18.00.502.421.9
198610.0189.04.47.40.452.023.4
198712.2225.54.912.80.492.026.7
198814.7267.65.612.90.532.027.5
198915.8283.56.19.70.542.226.1
199020.7366.86.810.90.652.728.9
199122.9400.27.37.80.672.528.8
199225.9447.47.75.00.682.628.9
199329.0496.18.27.20.762.528.7
199432.4550.58.87.30.792.628.3
199536.6614.89.68.60.822.627.7
199639.4654.49.82.20.872.927.1
199733.1543.59.6-2.20.732.524.7
199824.4395.98.7-9.00.542.127.9
199927.3438.28.81.10.582.125.7
200026.6422.79.12.90.551.924.2
200125.1395.19.43.30.522.023.6
200226.7416.79.51.70.542.022.0
200328.6443.79.93.80.522.021.7
200432.0492.310.45.60.522.021.9
200534.0519.410.61.80.512.020.5
200638.9591.411.36.00.552.119.6
200746.0695.312.06.40.592.319.3
200850.6761.112.10.790.592.218.8
200950.0748.111.8-2.40.622.118.4
201059.3883.012.99.10.672.117.7
201164.9960.713.22.70.662.016.5
201270.51 038.514.27.30.702.017.0
201374.01 086.214.62.90.712.117.2
201472.91 065.514.60.0850.682.016.9
201576.21 109.715.56.60.752.218.1
201682.11 192.516.56.40.792.218.6

Picture. Тајланд. Трговија, млрд. $, 1970-2016
Picture. Тајланд. Трговија, по глава, $, 1970-2016
Picture. Тајланд. Трговија, раст, %, 1970-2016

Тајланд и соседи

Тајланд и соседи. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Тајланд1.77.620.726.659.382.1
Малезија0.462.46.012.641.853.1
Мјанмар0.681.51.21.78.313.2
Камбоџа0.130.120.230.531.52.8
Лаос0.0170.0480.110.271.12.3

Тајланд и соседи. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Малезија42.9175.6331.5544.01 486.71 703.3
Тајланд46.7161.1366.8422.7883.01 192.5
Лаос6.314.826.549.8183.5333.7
Мјанмар25.946.429.138.0165.5249.7
Камбоџа18.718.125.843.6108.3179.8

Тајланд и лидери

Тајланд и лидери. Трговија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави176.5455.1908.11 607.42 133.52 758.7
Народна Република Кина7.716.132.8124.5644.21 270.1
Јапонија33.8187.6465.8792.6933.4827.8
Германија27.5116.5207.3207.7347.9359.7
Обединето Кралство18.875.6151.1206.8300.0327.8
Тајланд1.77.620.726.659.382.1

Тајланд и лидери. Трговија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави841.81 980.63 595.95 700.36 912.68 562.7
Јапонија322.31 592.03 741.06 214.47 261.06 479.8
Обединето Кралство338.71 343.72 642.53 507.44 739.04 982.5
Германија350.51 487.22 619.82 548.44 300.14 390.6
Тајланд46.7161.1366.8422.7883.01 192.5
Народна Република Кина9.416.228.097.0473.7905.0

© Ivan Kushnir