Економија

Босна и Херцеговина. Транспорт, 1990-2016

 • Босна и Херцеговина и соседи
 • Босна и Херцеговина и лидери
 • Босна и Херцеговина. Транспорт, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаЈужна Европа
  19900.52116.60.52 0.0290.0780.34
  19910.4194.00.47-9.20.0220.0600.25
  19920.3275.10.44-6.40.0160.0440.18
  19930.2459.40.43-2.80.0120.0360.16
  19940.1948.20.4812.30.00850.0270.12
  19950.1435.70.5820.60.00540.0160.082
  19960.1949.00.8750.10.00720.0210.10
  19970.2772.01.345.00.0100.0310.15
  19980.2977.41.412.20.0110.0320.16
  19990.46122.42.256.50.0160.0520.25
  20000.47125.42.0-8.60.0160.0560.27
  20010.52137.42.311.00.0180.0590.28
  20020.60157.62.59.00.0190.0610.29
  20030.78206.82.67.00.0230.0670.30
  20040.93246.02.99.30.0240.0680.31
  20050.97255.63.04.10.0230.0680.32
  20061.0273.73.25.20.0230.0680.32
  20071.2328.03.34.40.0250.0700.33
  20081.5395.03.57.30.0270.0770.36
  20091.4371.03.4-4.40.0270.0810.36
  20101.4364.03.40.0940.0250.0790.37
  20111.5402.33.53.10.0250.0800.39
  20121.4383.73.50.540.0230.0790.42
  20131.5412.93.63.00.0240.0800.44
  20141.5434.53.73.30.0250.0810.45
  20151.3375.73.82.30.0220.0800.45
  20161.3383.63.92.00.0220.0800.44

  Picture. Босна и Херцеговина. Транспорт, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Транспорт, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Транспорт, раст, %, 1990-2016

  Босна и Херцеговина и соседи

  Босна и Херцеговина и соседи. Транспорт, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска1.41.84.94.1
  Србија2.40.623.43.5
  Босна и Херцеговина0.520.471.41.3
  Црна Гора0.240.100.430.35

  Босна и Херцеговина и соседи. Транспорт, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска291.3411.81 140.1970.7
  Црна Гора395.4164.1684.7554.4
  Србија250.882.0471.6498.7
  Босна и Херцеговина116.6125.4364.0383.6

  Босна и Херцеговина и лидери

  Босна и Херцеговина и лидери. Транспорт, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави529.7954.61 402.71 803.2
  Јапонија252.6462.8578.1502.8
  Народна Република Кина24.474.4277.4502.0
  Германија100.5154.2279.7291.1
  Обединето Кралство89.2157.4221.6250.5
  Босна и Херцеговина0.520.471.41.3

  Босна и Херцеговина и лидери. Транспорт, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави2 097.63 385.34 544.85 596.9
  Јапонија2 028.33 629.14 497.03 935.6
  Обединето Кралство1 559.32 669.93 499.83 808.2
  Германија1 270.41 892.33 457.73 553.6
  Босна и Херцеговина116.6125.4364.0383.6
  Народна Република Кина20.858.0204.0357.7

  © Ivan Kushnir