Економија

Хондурас. Транспорт, 1970-2016

Хондурас. Транспорт, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаСредна Америка
19700.07427.20.074 0.0290.0613.0
19710.07827.80.0740.590.0280.0592.8
19720.08930.90.0808.20.0270.0602.7
19730.09933.30.0878.20.0250.0602.4
19740.1237.90.0870.500.0270.0632.2
19750.1340.10.085-2.50.0260.0651.8
19760.1547.00.0871.50.0280.0682.0
19770.1956.70.0937.60.0310.0772.5
19780.2263.60.107.50.0300.0782.3
19790.2775.30.115.70.0320.0862.2
19800.3081.60.112.90.0330.0871.8
19810.3490.80.1210.80.0360.0891.6
19820.3589.60.137.60.0370.0892.4
19830.3688.80.132.70.0370.0852.8
19840.3789.60.143.90.0360.0812.4
19850.3991.40.143.80.0370.0822.4
19860.44100.50.151.50.0360.0883.4
19870.49107.50.154.20.0350.0903.6
19880.54116.30.166.90.0350.0933.1
19890.62129.10.176.50.0390.103.0
19900.3366.20.183.80.0180.0511.4
19910.3364.30.182.90.0170.0481.1
19920.3769.70.194.30.0180.0511.1
19930.3361.30.203.40.0160.0430.89
19940.3053.80.19-2.90.0130.0360.76
19950.3154.90.217.70.0120.0371.1
19960.3051.00.224.40.0120.0330.91
19970.3660.30.234.40.0140.0380.89
19980.4369.10.232.70.0160.0410.96
19990.4672.70.241.70.0160.0410.90
20000.5583.90.255.00.0190.0470.90
20010.5987.70.262.90.0200.0490.89
20020.5682.20.262.40.0180.0460.85
20030.6288.30.2911.50.0180.0490.99
20040.6488.30.3313.50.0160.0450.93
20050.7094.50.3916.60.0170.0460.89
20060.7498.20.4311.60.0170.0460.84
20070.84108.60.4912.70.0170.0480.86
20080.95120.90.5512.30.0180.0520.94
20091.0129.20.608.80.0200.0591.2
20101.1129.80.647.40.0190.0561.0
20111.1130.80.686.60.0180.0550.99
20121.2137.80.725.90.0200.0571.0
20131.2140.40.764.70.0200.0570.99
20141.3148.10.794.40.0210.0601.0
20151.5168.90.824.50.0250.0681.3
20161.6171.20.863.70.0250.0681.5

Picture. Хондурас. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
Picture. Хондурас. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
Picture. Хондурас. Транспорт, раст, %, 1970-2016

Хондурас и соседи

Хондурас и соседи. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Гватемала0.0910.370.370.983.35.3
Ел Салвадор0.0510.130.351.11.72.0
Хондурас0.0740.300.330.551.11.6
Никарагва0.120.290.280.270.490.67

Хондурас и соседи. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Ел Салвадор13.927.367.1190.2275.0319.7
Гватемала16.251.039.884.0223.0319.0
Хондурас27.281.666.283.9129.8171.2
Никарагва50.188.866.653.586.1108.4

Хондурас и лидери

Хондурас и лидери. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави104.2279.2529.7954.61 402.71 803.2
Јапонија18.586.1252.6462.8578.1502.8
Народна Република Кина4.114.224.474.4277.4502.0
Германија13.456.5100.5154.2279.7291.1
Обединето Кралство11.442.289.2157.4221.6250.5
Хондурас0.0740.300.330.551.11.6

Хондурас и лидери. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави497.41 215.32 097.63 385.34 544.85 596.9
Јапонија176.2730.32 028.33 629.14 497.03 935.6
Обединето Кралство205.6750.51 559.32 669.93 499.83 808.2
Германија170.0721.21 270.41 892.33 457.73 553.6
Народна Република Кина4.914.320.858.0204.0357.7
Хондурас27.281.666.283.9129.8171.2

© Ivan Kushnir