Економија

Нова Каледонија. Транспорт, 1970-2016

Нова Каледонија. Транспорт, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотОкеанијаМеланезија
19700.012110.80.012 0.00460.275.3
19710.012112.50.011-1.90.00440.255.3
19720.018157.30.01529.80.00550.327.0
19730.022184.50.0152.00.00570.296.1
19740.027218.80.01817.90.00630.295.7
19750.034257.20.0182.30.00680.337.2
19760.030222.20.017-6.90.00560.287.0
19770.032232.10.0183.90.00520.307.6
19780.029209.20.0180.00250.00400.245.8
19790.036250.80.015-14.90.00430.256.5
19800.044304.50.0168.90.00480.287.7
19810.043294.40.01810.80.00460.246.5
19820.040266.40.0181.30.00420.217.9
19830.035234.00.018-4.20.00360.188.1
19840.027173.00.014-21.00.00260.135.8
19850.029186.00.0156.20.00280.166.0
19860.055349.60.02034.30.00460.289.9
19870.069426.90.0215.80.00490.2811.1
19880.081497.30.02414.50.00530.2711.6
19890.099592.60.03127.80.00620.3213.0
19900.14830.30.03927.90.00780.4316.7
19910.14815.00.0390.290.00740.4114.1
19920.16929.10.0426.40.00810.4916.4
19930.17921.00.0445.70.00800.5115.4
19940.191 022.90.0488.40.00850.5116.2
19950.231 207.90.0527.30.00910.5621.0
19960.241 246.60.0556.70.00950.5420.4
19970.241 207.90.0572.90.00930.5320.4
19980.241 164.60.054-4.90.00890.5824.4
19990.261 267.10.06113.20.00930.6228.9
20000.231 081.50.058-4.60.00800.5831.1
20010.221 020.20.0591.60.00760.5931.6
20020.251 129.60.0612.30.00810.5934.8
20030.331 482.40.0646.20.00970.6136.5
20040.411 796.50.0696.70.0110.6138.7
20050.431 847.10.0702.20.0100.5936.4
20060.451 913.50.070-0.490.0100.5836.7
20070.552 303.00.0700.870.0110.6039.5
20080.622 536.40.0779.70.0110.6640.3
20090.622 495.50.0826.40.0120.6839.6
20100.622 467.50.082-0.570.0110.5635.2
20110.662 582.20.0820.320.0110.5032.0
20120.642 486.10.0887.00.0110.4729.0
20130.662 515.80.088-0.270.0110.5028.9
20140.682 577.90.0903.10.0110.5428.3
20150.612 250.60.0944.60.0100.5526.5
20160.622 275.20.0972.50.0100.5427.5

Picture. Нова Каледонија. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
Picture. Нова Каледонија. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
Picture. Нова Каледонија. Транспорт, раст, %, 1970-2016

Нова Каледонија и соседи

Нова Каледонија и соседи. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Австралија3.513.027.234.098.098.2
Нова Каледонија0.0120.0440.140.230.620.62
Вануату0.00390.0130.0180.0220.0720.071

Нова Каледонија и соседи. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Австралија270.0890.41 596.21 783.84 430.34 069.5
Нова Каледонија110.8304.5830.31 081.52 467.52 275.2
Вануату45.5109.8121.0117.2306.3262.9

Нова Каледонија и лидери

Нова Каледонија и лидери. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави104.2279.2529.7954.61 402.71 803.2
Јапонија18.586.1252.6462.8578.1502.8
Народна Република Кина4.114.224.474.4277.4502.0
Германија13.456.5100.5154.2279.7291.1
Обединето Кралство11.442.289.2157.4221.6250.5
Нова Каледонија0.0120.0440.140.230.620.62

Нова Каледонија и лидери. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави497.41 215.32 097.63 385.34 544.85 596.9
Јапонија176.2730.32 028.33 629.14 497.03 935.6
Обединето Кралство205.6750.51 559.32 669.93 499.83 808.2
Германија170.0721.21 270.41 892.33 457.73 553.6
Нова Каледонија110.8304.5830.31 081.52 467.52 275.2
Народна Република Кина4.914.320.858.0204.0357.7

© Ivan Kushnir