Економија

Полска. Транспорт, 1970-2016

Полска. Транспорт, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
19701.546.01.5 0.591.76.6
19711.750.61.67.40.591.76.8
19721.855.41.74.60.561.66.5
19732.265.21.84.20.561.56.5
19742.472.51.97.20.561.57.0
19752.676.52.06.00.531.46.6
19762.984.62.27.60.541.57.3
19773.293.02.37.00.521.57.4
19783.6104.42.45.70.501.47.6
19794.1115.82.54.50.491.38.0
19803.188.22.4-6.50.340.915.9
19813.082.92.1-11.40.310.955.7
19823.6100.12.0-4.00.381.26.3
19834.2114.32.27.70.431.47.1
19844.2113.62.48.40.411.57.7
19853.9103.92.3-2.90.371.37.1
19864.1109.32.2-3.30.341.17.6
19873.695.22.616.50.260.766.6
19883.798.32.912.50.240.717.2
19894.5119.43.15.30.280.859.4
19904.3113.71.5-51.50.240.655.6
19916.2163.71.2-20.20.330.929.8
19927.4194.83.7211.40.361.011.7
19937.5195.43.5-5.30.361.111.0
19949.1235.93.50.510.401.313.4
199510.4269.33.62.20.411.213.1
199611.6300.53.85.20.451.314.3
199711.7302.54.05.50.451.414.2
199812.7330.64.25.80.481.419.5
199912.9335.54.610.10.461.524.1
200013.4348.84.84.30.461.623.5
200115.8411.15.03.00.541.823.6
200217.5455.75.47.40.571.821.9
200319.3502.15.53.50.561.719.4
200423.1601.36.19.80.591.718.1
200527.0703.36.33.20.651.918.1
200630.5795.16.89.00.692.017.2
200736.9961.87.14.30.742.116.0
200845.91 196.67.20.460.852.416.4
200937.9989.47.0-1.90.742.216.8
201038.71 010.87.0-0.270.712.315.8
201143.41 132.67.811.50.732.315.9
201243.11 124.18.58.20.722.415.2
201346.11 202.18.83.60.752.515.3
201449.11 282.89.02.70.782.617.1
201544.41 159.19.33.10.732.720.0
201644.31 159.910.07.20.722.619.9

Picture. Полска. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
Picture. Полска. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
Picture. Полска. Транспорт, раст, %, 1970-2016

Полска и соседи

Полска и соседи. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија13.456.5100.5154.2279.7291.1
Полска1.53.14.313.438.744.3
Чешка2.16.321.218.9
Украина6.93.814.69.6
Словачка0.892.17.99.1
Белорусија1.31.04.55.1

Полска и соседи. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија170.0721.21 270.41 892.33 457.73 553.6
Чешка207.1614.32 011.71 784.0
Словачка168.9386.21 463.21 676.2
Полска46.088.2113.7348.81 010.81 159.9
Белорусија128.0101.4477.3539.9
Украина134.878.2319.3217.1

Полска и лидери

Полска и лидери. Транспорт, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави104.2279.2529.7954.61 402.71 803.2
Јапонија18.586.1252.6462.8578.1502.8
Народна Република Кина4.114.224.474.4277.4502.0
Германија13.456.5100.5154.2279.7291.1
Обединето Кралство11.442.289.2157.4221.6250.5
Полска1.53.14.313.438.744.3

Полска и лидери. Транспорт, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави497.41 215.32 097.63 385.34 544.85 596.9
Јапонија176.2730.32 028.33 629.14 497.03 935.6
Обединето Кралство205.6750.51 559.32 669.93 499.83 808.2
Германија170.0721.21 270.41 892.33 457.73 553.6
Полска46.088.2113.7348.81 010.81 159.9
Народна Република Кина4.914.320.858.0204.0357.7

© Ivan Kushnir