Економија

Бахреин. Додадена вредност, 1970-2016

Бахреин. Додадена вредност, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈугозападна Азија
19700.381 803.30.38 0.0120.0770.82
19710.411 883.00.391.70.0110.0760.82
19720.522 267.90.4310.70.0120.0780.82
19730.753 119.10.4914.30.0150.0850.89
19741.04 111.80.548.90.0180.0980.69
19751.03 891.60.48-10.50.0160.0900.62
19761.65 611.80.6433.70.0230.120.78
19772.16 763.50.7313.80.0260.130.87
19782.47 441.70.764.20.0260.120.94
19792.88 179.30.792.90.0260.130.80
19803.610 031.30.813.30.0300.150.88
19814.311 577.10.78-3.60.0360.160.98
19824.912 643.60.77-1.70.0400.191.2
19835.012 526.70.8510.50.0400.181.3
19845.212 722.70.883.20.0410.181.5
19854.911 573.20.78-11.00.0370.171.4
19864.09 251.30.78-0.440.0270.111.2
19873.88 558.80.780.970.0220.0931.1
19884.39 264.20.847.10.0230.0881.1
19894.59 316.70.82-2.00.0220.0881.1
19904.89 683.60.853.30.0220.0890.92
19914.99 673.90.861.70.0210.0820.94
19925.310 093.50.948.90.0210.0800.94
19935.810 817.11.07.70.0230.0780.99
19946.311 416.71.02.10.0230.0791.2
19956.711 815.71.12.00.0230.0741.1
19966.911 993.01.13.40.0230.0791.0
19977.212 048.51.12.30.0240.0840.99
19986.811 128.31.24.80.0230.0880.95
19997.411 673.31.26.10.0240.0861.0
20008.913 412.81.37.10.0280.0961.1
20018.812 648.21.42.50.0280.101.1
20029.512 880.41.43.40.0290.111.2
200310.914 051.91.56.30.0300.111.2
200413.015 662.91.66.90.0310.121.1
200515.817 781.41.76.70.0350.131.1
200618.319 117.71.86.50.0380.141.1
200721.520 771.52.08.30.0400.141.1
200825.422 832.62.16.30.0430.151.1
200922.719 170.02.22.70.0400.131.1
201025.420 505.52.24.40.0410.121.0
201128.522 320.32.32.00.0410.120.99
201230.423 414.72.43.60.0430.120.98
201332.224 504.92.55.50.0440.130.99
201433.224 806.42.64.70.0440.131.0
201530.822 466.22.72.70.0440.121.1
201631.922 377.62.83.40.0440.121.1

Picture. Бахреин. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
Picture. Бахреин. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
Picture. Бахреин. Додадена вредност, раст, %, 1970-2016

Бахреин и соседи

Бахреин и соседи. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Саудиска Арабија5.3165.2117.9190.5529.5640.1
Катар0.547.87.317.7126.0159.2
Бахреин0.383.64.88.925.431.9

Бахреин и соседи. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Катар4 951.135 025.115 267.429 960.570 776.561 966.7
Бахреин1 803.310 031.39 683.613 412.820 505.522 377.6
Саудиска Арабија912.616 964.47 220.79 174.319 307.919 830.8

Бахреин и лидери

Бахреин и лидери. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 064.02 853.85 977.010 284.614 964.118 624.2
Народна Република Кина92.6306.2394.61 211.36 100.611 199.2
Јапонија209.31 103.73 089.44 895.15 686.24 897.9
Германија196.6866.81 609.51 490.22 593.02 663.5
Обединето Кралство126.6567.21 045.21 477.62 197.32 359.7
Бахреин0.383.64.88.925.431.9

Бахреин и лидери. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави5 076.412 420.123 668.536 472.248 484.357 807.1
Јапонија1 995.09 367.424 812.138 382.744 233.138 339.8
Обединето Кралство2 276.310 081.118 278.125 065.234 708.335 867.8
Германија2 502.211 070.320 342.718 287.732 053.332 515.3
Бахреин1 803.310 031.39 683.613 412.820 505.522 377.6
Народна Република Кина112.6307.8336.5944.24 486.27 979.4

© Ivan Kushnir