Економија

Јапонија. Додадена вредност, 1970-2016

Јапонија. Додадена вредност, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
1970209.31 995.0209.3 6.441.964.5
1971235.92 216.4221.25.76.543.065.3
1972313.12 899.8242.69.77.547.068.6
1973429.23 917.7262.08.08.549.070.8
1974471.84 249.3258.6-1.38.244.671.0
1975507.84 516.6267.53.47.943.970.1
1976573.45 043.3276.93.58.344.272.3
1977701.86 111.9288.34.19.045.573.4
1978985.08 499.2302.95.110.750.675.6
19791 026.28 780.2322.96.69.746.672.6
19801 103.79 367.4349.58.29.344.671.4
19811 212.610 211.2360.13.010.045.473.2
19821 128.59 434.7367.62.19.343.771.6
19831 232.510 233.7375.32.110.045.272.1
19841 310.010 808.0387.23.210.346.172.2
19851 389.411 398.1406.75.010.649.473.2
19862 052.016 748.2418.12.813.658.679.3
19872 510.220 394.6437.74.714.760.680.1
19883 034.424 551.7465.56.415.961.679.5
19893 025.324 384.3488.95.015.259.276.9
19903 089.424 812.1515.75.514.157.177.4
19913 548.528 401.8535.93.915.359.278.1
19923 883.130 980.5544.21.515.759.177.3
19934 451.435 408.6547.90.6917.660.077.1
19944 891.238 799.6554.31.218.261.478.1
19955 410.742 814.3565.82.118.560.176.5
19964 807.937 961.2582.63.016.154.872.1
19974 409.034 742.7589.41.214.851.969.4
19984 036.531 751.8582.8-1.113.652.168.9
19994 579.935 966.8582.8-0.004914.953.269.6
20004 895.138 382.7595.92.215.452.868.8
20014 284.133 541.4594.7-0.2113.549.465.2
20024 114.932 172.7596.80.3612.546.362.3
20034 449.334 741.6604.21.212.145.461.7
20044 817.537 573.9615.61.911.743.560.3
20054 769.237 161.3627.51.910.739.556.5
20064 531.735 284.2635.51.39.434.751.5
20074 516.635 147.2645.01.58.330.346.5
20085 029.339 123.3638.1-1.18.429.145.0
20095 225.540 644.6599.0-6.19.229.844.4
20105 686.244 233.1620.63.69.127.842.2
20116 126.847 677.0619.3-0.208.925.839.4
20126 170.748 048.6627.41.38.724.537.1
20135 124.239 935.5639.51.97.120.130.6
20144 805.737 496.9641.50.316.418.227.6
20154 343.533 939.6647.70.966.116.724.8
20164 897.938 339.8654.91.16.818.326.8

Picture. Јапонија. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
Picture. Јапонија. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
Picture. Јапонија. Додадена вредност, раст, %, 1970-2016

Јапонија и соседи

Јапонија и соседи. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина92.6306.2394.61 211.36 100.611 199.2
Јапонија209.31 103.73 089.44 895.15 686.24 897.9
Јужна Кореја8.257.8252.1504.2990.51 280.7
Русија519.8227.71 318.51 155.9

Јапонија и соседи. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Јапонија1 995.09 367.424 812.138 382.744 233.138 339.8
Јужна Кореја254.51 518.35 872.310 639.919 990.025 213.9
Русија3 521.91 555.59 210.18 028.9
Народна Република Кина112.6307.8336.5944.24 486.27 979.4

Јапонија и лидери

Јапонија и лидери. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 064.02 853.85 977.010 284.614 964.118 624.2
Народна Република Кина92.6306.2394.61 211.36 100.611 199.2
Јапонија209.31 103.73 089.44 895.15 686.24 897.9
Германија196.6866.81 609.51 490.22 593.02 663.5
Обединето Кралство126.6567.21 045.21 477.62 197.32 359.7

Јапонија и лидери. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави5 076.412 420.123 668.536 472.248 484.357 807.1
Јапонија1 995.09 367.424 812.138 382.744 233.138 339.8
Обединето Кралство2 276.310 081.118 278.125 065.234 708.335 867.8
Германија2 502.211 070.320 342.718 287.732 053.332 515.3
Народна Република Кина112.6307.8336.5944.24 486.27 979.4

© Ivan Kushnir