Економија

Порторико. Додадена вредност, 1970-2016

 • Порторико и соседи
 • Порторико и лидери
 • Порторико. Додадена вредност, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19704.91 815.44.9 0.150.3728.4
  19715.41 980.85.14.50.150.3827.4
  19726.22 219.65.69.10.150.3926.8
  19736.92 448.36.18.10.140.3825.7
  19747.72 677.56.10.100.130.3824.3
  19758.42 854.15.7-6.40.130.3822.8
  19769.23 079.86.05.10.130.3723.3
  19779.93 258.86.24.30.130.3623.1
  197811.23 626.96.77.70.120.3623.1
  197912.53 982.17.05.00.120.3623.1
  198014.24 439.87.33.40.120.3623.6
  198115.34 742.17.3-0.0220.130.3523.8
  198216.34 984.37.30.340.130.3623.5
  198317.05 152.37.40.720.140.3623.5
  198418.85 641.87.97.60.150.3724.3
  198520.05 945.08.12.70.150.3728.6
  198621.66 365.98.76.90.140.3829.4
  198724.06 994.49.610.10.140.3930.9
  198826.67 695.210.37.40.140.4031.8
  198928.48 139.610.52.30.140.3931.9
  199030.58 661.910.71.50.140.4031.6
  199132.39 091.810.91.80.140.4034.7
  199234.89 704.411.55.50.140.4137.3
  199337.410 327.212.04.80.150.4238.3
  199440.010 949.512.43.20.150.4237.1
  199543.011 650.613.15.40.150.4337.0
  199645.412 219.013.53.10.150.4338.8
  199748.712 996.914.25.10.160.4338.8
  199854.614 484.215.27.50.180.4640.3
  199957.015 044.415.62.80.180.4739.6
  200061.216 112.916.13.20.190.4739.7
  200168.618 062.417.15.70.220.5141.6
  200271.318 790.717.52.50.220.5341.6
  200375.719 985.418.13.80.210.5343.0
  200479.921 159.618.94.10.190.5242.3
  200583.822 248.618.8-0.520.190.5038.9
  200687.123 183.018.3-2.60.180.4836.9
  200790.024 027.018.1-1.30.170.4635.0
  200894.025 148.618.20.650.160.4634.1
  200995.925 737.217.0-6.50.170.4935.8
  201098.726 549.217.10.320.160.4635.0
  201199.826 920.316.8-1.60.140.4433.4
  2012101.027 312.016.8-0.0300.140.4332.9
  2013102.027 664.216.7-0.660.140.4232.5
  2014102.227 769.116.6-0.200.140.4131.6
  2015102.827 980.716.4-1.50.150.4231.0
  2016104.528 477.915.9-2.90.150.4231.2

  Picture. Порторико. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Додадена вредност, раст, %, 1970-2016

  Порторико и соседи

  Порторико и соседи. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико4.914.230.561.298.7104.5
  Доминиканска Република1.97.98.821.749.666.4
  Британски Девствени Острови0.00820.0290.100.750.911.00
  Ангилја0.00340.0110.0670.130.240.30

  Порторико и соседи. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Британски Девствени Острови832.62 625.26 289.836 403.133 511.132 596.9
  Порторико1 815.44 439.88 661.916 112.926 549.228 477.9
  Ангилја529.31 576.68 050.212 141.317 603.320 129.3
  Доминиканска Република413.91 352.31 223.52 532.95 006.76 231.6

  Порторико и лидери

  Порторико и лидери. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 064.02 853.85 977.010 284.614 964.118 624.2
  Народна Република Кина92.6306.2394.61 211.36 100.611 199.2
  Јапонија209.31 103.73 089.44 895.15 686.24 897.9
  Германија196.6866.81 609.51 490.22 593.02 663.5
  Обединето Кралство126.6567.21 045.21 477.62 197.32 359.7
  Порторико4.914.230.561.298.7104.5

  Порторико и лидери. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 076.412 420.123 668.536 472.248 484.357 807.1
  Јапонија1 995.09 367.424 812.138 382.744 233.138 339.8
  Обединето Кралство2 276.310 081.118 278.125 065.234 708.335 867.8
  Германија2 502.211 070.320 342.718 287.732 053.332 515.3
  Порторико1 815.44 439.88 661.916 112.926 549.228 477.9
  Народна Република Кина112.6307.8336.5944.24 486.27 979.4

  © Ivan Kushnir