Економија

Чад. Додадена вредност, 1970-2016

Чад. Додадена вредност, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЦентрална Африка
19700.41112.80.41 0.0120.403.8
19710.45119.70.421.90.0120.393.8
19720.46122.00.39-6.80.0110.353.6
19730.51131.20.37-4.80.0100.323.0
19740.60149.60.4213.70.0100.292.9
19750.87211.70.4917.20.0140.364.1
19760.81194.40.48-1.50.0120.303.6
19770.82193.40.45-7.50.0110.273.2
19780.98225.60.45-0.480.0110.283.0
19790.88199.90.35-21.50.00830.212.5
19800.91202.10.33-5.90.00770.182.3
19811.1231.00.29-10.90.00880.212.8
19820.99210.20.315.20.00820.202.7
19831.1225.20.3616.40.00880.223.1
19841.1228.70.373.70.00890.233.7
19851.1217.60.406.40.00850.233.3
19861.4264.80.424.80.00920.323.8
19871.6294.20.445.20.00930.384.1
19881.9335.00.466.10.00980.424.6
19891.8303.60.472.00.00880.383.7
19902.1351.00.482.20.00950.413.9
19912.1335.80.503.40.00890.403.8
19922.2344.90.523.10.00880.413.9
19931.9292.10.49-5.60.00760.363.5
19941.6229.70.538.30.00580.314.0
19951.9270.20.530.550.00650.355.4
19962.1287.70.541.80.00700.375.3
19972.0263.30.576.10.00660.345.0
19982.3293.30.617.30.00770.396.0
19992.0242.50.61-1.10.00630.335.2
20001.8210.20.60-0.580.00550.294.2
20012.2249.20.6811.90.00680.365.1
20022.5282.40.737.90.00770.415.2
20033.6386.80.9023.60.00980.496.2
20045.0509.91.231.50.0120.556.7
20056.6657.41.415.40.0150.626.8
20067.4709.51.3-1.90.0150.606.0
20078.3768.31.617.30.0150.575.6
200810.3922.41.61.60.0170.605.5
20099.3808.91.89.60.0160.585.9
20109.5803.72.011.70.0150.525.2
201111.3922.52.16.30.0160.554.9
201213.81 083.12.38.90.0190.615.4
201313.51 026.62.1-5.50.0190.585.0
201414.41 059.52.23.60.0190.605.1
201511.5823.22.34.70.0160.535.1
201610.4721.22.2-6.70.0150.514.7

Picture. Чад. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
Picture. Чад. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
Picture. Чад. Додадена вредност, раст, %, 1970-2016

Чад и соседи

Чад и соседи. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Нигерија23.2171.054.069.5363.4400.4
Судан1.26.112.312.668.483.0
Либија3.937.134.941.081.440.2
Камерун1.29.012.69.224.429.6
Чад0.410.912.11.89.510.4
Нигер0.412.62.61.65.37.1
Централноафриканска Република0.261.21.60.951.91.8

Чад и соседи. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Либија1 815.911 534.37 856.87 662.613 189.36 389.0
Нигерија414.82 327.5567.0568.82 291.02 153.0
Судан84.4319.0476.2371.01 537.62 097.0
Камерун188.71 048.31 073.8603.51 222.31 264.0
Чад112.8202.1351.0210.2803.7721.2
Централноафриканска Република143.6527.0536.2253.2428.8387.4
Нигер91.8439.1321.6143.8324.7343.1

Чад и лидери

Чад и лидери. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 064.02 853.85 977.010 284.614 964.118 624.2
Народна Република Кина92.6306.2394.61 211.36 100.611 199.2
Јапонија209.31 103.73 089.44 895.15 686.24 897.9
Германија196.6866.81 609.51 490.22 593.02 663.5
Обединето Кралство126.6567.21 045.21 477.62 197.32 359.7
Чад0.410.912.11.89.510.4

Чад и лидери. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави5 076.412 420.123 668.536 472.248 484.357 807.1
Јапонија1 995.09 367.424 812.138 382.744 233.138 339.8
Обединето Кралство2 276.310 081.118 278.125 065.234 708.335 867.8
Германија2 502.211 070.320 342.718 287.732 053.332 515.3
Народна Република Кина112.6307.8336.5944.24 486.27 979.4
Чад112.8202.1351.0210.2803.7721.2

© Ivan Kushnir