Економија

Уганда. Додадена вредност, 1970-2016

Уганда. Додадена вредност, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаИсточна Африка
19701.4143.41.4 0.0411.37.5
19711.5153.81.42.70.0411.37.5
19721.6162.41.40.00490.0391.27.2
19731.9185.21.40.00140.0381.27.1
19742.3218.21.4-0.0170.0401.17.4
19752.7245.11.4-1.30.0411.17.8
19762.8250.71.4-0.00880.0401.08.0
19773.0261.21.41.30.0380.977.8
19783.1262.41.3-3.80.0340.887.2
19792.9239.91.2-12.60.0280.716.1
19803.0242.71.1-3.70.0260.595.6
19813.6278.51.24.80.0300.726.4
19823.9294.91.36.70.0320.816.8
19834.2307.31.35.60.0340.857.5
19844.1287.71.3-3.70.0320.847.6
19854.3293.21.30.280.0330.907.7
19865.0331.61.31.50.0331.28.8
19875.6359.01.45.30.0331.310.3
19886.5401.11.57.10.0341.410.9
19895.7336.61.66.30.0281.29.1
19904.0231.41.65.70.0180.786.1
19913.3182.21.75.50.0140.645.0
19923.5188.81.84.90.0140.666.0
19933.6188.11.96.10.0140.696.8
19945.7285.92.19.70.0211.110.1
19956.6323.12.38.10.0231.210.5
19966.8319.02.45.60.0231.29.6
19977.2331.82.65.50.0241.29.5
19987.0308.52.89.10.0231.29.3
19996.6284.23.07.10.0211.19.1
20006.3263.13.25.40.0201.08.7
20016.6265.83.49.50.0211.18.9
20026.9267.83.76.30.0211.19.2
20037.3275.03.84.90.0201.08.9
20048.7316.34.04.60.0210.989.8
200510.4364.54.37.30.0230.9810.1
200611.5388.24.55.20.0240.929.7
200714.0456.24.85.60.0260.9710.0
200816.8531.75.27.80.0280.999.1
200917.7539.35.56.50.0311.19.5
201018.4541.66.08.20.0300.999.2
201120.4581.26.35.50.0290.989.0
201222.8628.56.42.70.0321.09.1
201323.9636.66.74.60.0331.08.7
201425.8664.77.04.30.0351.18.7
201523.2578.07.45.30.0331.17.9
201623.3561.57.62.40.0331.17.8

Picture. Уганда. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
Picture. Уганда. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
Picture. Уганда. Додадена вредност, раст, %, 1970-2016

Уганда и соседи

Уганда и соседи. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Судан1.26.112.312.668.483.0
Кенија2.510.012.013.036.666.6
Танзанија2.38.97.213.030.045.5
Демократска Република Конго4.614.814.48.320.637.7
Уганда1.43.04.06.318.423.3
Руанда0.191.12.21.65.47.9

Уганда и соседи. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Судан84.4319.0476.2371.01 537.62 097.0
Кенија222.5612.0512.8412.8884.61 373.9
Танзанија171.6478.7283.0379.2651.9819.8
Руанда49.8219.6309.8204.8525.4660.8
Уганда143.4242.7231.4263.1541.6561.5
Демократска Република Конго230.8560.1416.8175.3319.0478.2

Уганда и лидери

Уганда и лидери. Додадена вредност, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 064.02 853.85 977.010 284.614 964.118 624.2
Народна Република Кина92.6306.2394.61 211.36 100.611 199.2
Јапонија209.31 103.73 089.44 895.15 686.24 897.9
Германија196.6866.81 609.51 490.22 593.02 663.5
Обединето Кралство126.6567.21 045.21 477.62 197.32 359.7
Уганда1.43.04.06.318.423.3

Уганда и лидери. Додадена вредност, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави5 076.412 420.123 668.536 472.248 484.357 807.1
Јапонија1 995.09 367.424 812.138 382.744 233.138 339.8
Обединето Кралство2 276.310 081.118 278.125 065.234 708.335 867.8
Германија2 502.211 070.320 342.718 287.732 053.332 515.3
Народна Република Кина112.6307.8336.5944.24 486.27 979.4
Уганда143.4242.7231.4263.1541.6561.5

© Ivan Kushnir